radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 229 klicev, med temi 96 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovali
  • 2 primera povoženja divjadi in
  • 20 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 v zasebnem prostoru.

policija splosniVozil pijan in bil pridržan
Mariborski Operativno komunikacijski center je bil včeraj, 29. avgusta 2023, v popoldanskem času obveščen, da je v gozdu na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica ustavljeno vozilo, v katerem sedi oseba, za katero obstaja verjetnost, da je vinjena. Policisti so z osebo opravili razgovor ter pri tem ugotovili, da kaže znake opitosti. Ker je oseba sedela v vozilu in ni upravljala vozila oz. ga vozila v cestnem prometu, policisti osebi niso odredili preizkusa alkoholiziranosti. Oseba je prejela preventivno opozorilo, v skladu z določili 38. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol), da naj vozila ne vozi oz. naj si priskrbi prevoz. Oseba navedenega opozorila ni upoštevala in je po tem, ko so se policisti s kraja odpeljali, spravila vozilo v pogon ter se odpeljala. Navedeno so opazili policisti, se zapeljali za vozilom ter ga ustavili. V policijskem postopku so osebi odredili preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 1.60 mg/l alkohola. Policisti so osebo pridržali ter na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

Pijan kršil javni red
Ptujski policisti so se danes, okrog 2. ure, odzvali na klic prijavitelja, ki je zaprosil za pomoč, saj mu je grozil sorodnik, ki je nato pričel tudi razgrajati in kričati. Na kraju so policisti ugotovili, da je kršitelj pod vplivom alkohola kršil javi red ter ni upošteval zakonitih ukazov policistov, da se umiri in je hotel s kršenjem javnega reda nadaljevati, zato so bili policisti primorani zoper njega uporabiti prisilna sredstva ter mu odrediti policijsko pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog zaradi več kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1). Z zbiranjem obvestil je bilo prav tako ugotovljeno, da oseba že dalj časa izvaja nasilje nad sorodnikom. Glede navedenega so policisti zaznali elemente kaznivega dejanja nasilja v družini in bodo na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran