radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNa Goriškem vlomili v osebno vozilo in ukradli nekaj drobiža
Danes, 30. avgusta ob 9.49, smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil, ki je bil v ponedeljek, 28. avgusta v večernih urah, parkiran na parkirišču blizu stanovanjskega bloka v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici. Po prvih podatkih je neznanec na silo odprl okno vozila in iz notranjosti odvzel nekaj evrskih kovancev. O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Primer kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Danes, 30. avgusta okoli polnoči, so policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 41-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.48 mg/l alkohola v organizmu). Prav tako so mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (konoplja), zato je bil vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Policisti PP Nova Gorica so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, glede na vsa ugotovljena dejstva bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

Policisti na Bovškem iščejo pogrešanega 55-letnega nemškega državljana
Včeraj, 29. avgusta ob 12.42, smo bili obveščeni, da na območju Bovca pogrešajo 55–letnega državljana Nemčije. Slednji je bil nastanjen v enem od namestitvenih objektov na Bovškem, nazadnje je bil opažen v soboto, 26. avgusta v dopoldanskem času. Kljub številnim izvedenim aktivnostim pogrešani nemški državljan še ni bil izsleden. Policisti PP Bovec nadaljujejo z aktivnostmi, da bi pogrešanega tujega državljana izsledili.

V prometni nesreči II. kategorije v Goriških Brdih dve osebi telesno poškodovani
Danes, 30. avgusta ob 00.50, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v neposredni bližini naselja Neblo (občina Brda), kjer je 36-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom tako, da se je vozilo posledično prevrnilo na streho. Omenjeni voznik in sopotnik v njegovem vozilu sta bila predvidoma lažje telesno poškodovana. Kasneje so ju na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ju po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom Postaje prometne policije Nova Gorica in novogoriškim reševalcem so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so vozniku avtomobila odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podan ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije v Volčji Dragi udeleženo osebno vozilo
Danes, 30. avgusta ob 6.22, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v Volčji Dragi, kjer se je vozilo zaletelo v ograjo stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila vozil po regionalni cesti iz Volčje Drage proti naselju Prvačina. Ko je z vozilom pripeljal blizu ene od stanovanjskih hiš v Volčji Dragi, je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti začelo zanašati. Pri tem je osebno vozilo zaneslo izven vozišča, nato pa trčilo v kovinsko ograjo ene od tamkajšnjih hiš. Na objektu in vozilu je nastala materialna škoda. 47-letnemu povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije na Ajdovskem zaradi neprilagojene hitrosti
Danes, 30. avgusta ob 6.39, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na cesti med Ajdovščino in Colom. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši voznik osebnega avtomobila vozil iz Cola proti Ajdovščini. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in posledično zapeljal na bankino, kjer je vozilo obrnilo na streho ter obstalo na vozišču. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost) je bil 19-letnemu povzročitelju nezgode izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran