radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 516 klicev, 177 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 5 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil prenosnika in fotoaparat. Lastnika je oškodoval za okoli 1.700 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Kočevju so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili menjalnino. Po prvi oceni je nastalo za okoli 500 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15. ure se je v križišču Jeranove in Ziherlove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzel prednost drugi voznici. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 se je na cesti od Trbovelj proti Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran