radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti so na številki 113 sprejeli 299 klicev, od tega je bil 101 dogodek takšen, da je zahteval posredovanje policije. Obravnavali so trinajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami.

Mejne zadeve in tujci
Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali 351 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili državno mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Libna, Dobova, Rigonce, Mihalovec, Loče, Ribnica, Čatež ob Savi, Mostec, Mokrice, Brežice, Rakovec, Rajec, Kapele, Nova vas). Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Prijeli štiri sprovajalce
Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so zjutraj na avtocestnem počivališču Grič pod drobnogled vzeli sumljivo kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 26-letni državljan Hrvaške. Pri pregledu vozila so v tovornem delu odkrili 35 domnevnih državljanov Kitajske, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Kombinirano vozilo Renault Master so mu zasegli, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti, ki so 26-letnika, ki ga bodo tudi kazensko ovadili, pridržali.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe, s sedežem na Obrežju, so popoldne pri Slovenski vasi ustavljali sumljiv dostavnik, nizozemskih tablic, ki pa ni upošteval znakov policistov in je z veliko hitrostjo odpeljal v smeri Jesenic, kje je zapeljal iz ceste v koruzo. Iz vozila je pobegnilo več oseb. Policisti so s pomočjo policistov specializirane enote za nadzor državne meje in vodnikov službenih psov v nekaj minutah prijeli skupaj deset domnevnih državljanov Iraka, pol ure zatem pa še 21-letnega državljana Nizozemske, ki je bil voznik dostavnika. Voznika so pridržali, mu zasegli avto in zanj napisali kazensko ovadbo.

z avtom pobegnil v koruzo 1

z avtom pobegnil v koruzo 2

Okoli pol devet ure zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocesti pri Brežicah ustavili sumljivo osebno vozilo hrvaških tablic. Voznika, 21-letnega državljana Hrvaške, so v zaključku postopka pridržali, saj so ugotovil, da v vozilu pelje štiri tujce, tri domnevne državljane Turčije in enega Iraka, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo. Avto so mu zasegli. Zanj bodo napisali kazensko ovadbo.

Ponoči, okoli pol enajste, so policisti specializirane enote za nadzor državne meje, na Obrežju kontrolirali osebni avtomobil bošnjaških tablic. Vozil ga je 19-letni državljan Srbije, v vozilu pa je imel še šest domnevnih državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 19-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Nasilje v družini
Novomeški policisti so obravnavali 32-letnika, ki naj bi že dalj časa izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo. Zaradi zadnjega fizičnega nasilja je morala iskati tudi zdravniško pomoč. 32-letnika bodo zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini po 1. odstavku 191. člena kazenskega zakonika kazensko ovadili. Izrekli so mu tudi prepoved približevanja ženi in otrokom.

Pri tatvini zalotili mladoletnici
Varnostnik je v trgovini v Novem mestu popoldne pri tatvini zalotil dve mladoletni dekleti (ena z okolice Novega mesta, druga iz okolice Kočevja), ki sta iz polic trgovine nabrali za 46 evrov artiklov in odšli iz trgovine mimo blagajne brez plačila. Zalotil ju je varnostnik in ju zadržal do prihoda policistov, ki bodo obe kazensko ovadili zaradi tatvine.

Nekaj kasneje je drug varnostnik v drugi trgovini pri tatvini prav tako zalotil tri mladoletnike (dve dekleti in fanta iz Novega mesta). Nabrali so si za 50 evrov artiklov in nameravali zapustiti trgovino brez plačila. Varnostnik jih je zadržal in o tem obvestil policiste, ki bodo vse tri kazensko ovadili.

Vlom v pošto
Kriminalisti novomeške policijske uprave so v četrtek zjutraj skupaj s trebanjskimi policisti opravili ogled vloma v prostore pogodbene pošte v Šentrupertu, ki se je zgodil v noči iz srede na četrtek. Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci na silo vstopili v objekt, pregledali prostore in odtujili omaro z gotovino in poštnimi dokumenti. Ocenjujejo, da je nastalo za okoli deset tisoč evrov škode. Policijska preiskava še poteka.

Tatvine
Ponoči so neznanci iz bencinskega servisa v Žabji vasi odnesli polirno pasto in pretvornik električnega toka, v vrednosti okoli 65 evrov, in se s kraja odpeljali. Policisti jih še iščejo.

Brežiški policisti so opravili ogled tatvine bakrenih žlebov iz grada Pišece. Storilci so odnesli okoli 30 metrov bakrenih žlebov in s tem naredili za okoli tisoč evrov škode.

Na Topliški cesti so vlomili v parkomat, last občine Novo mesto. Pobrali so denar in s škodo na parkomatu povzročili za okoli osemsto evrov škode.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran