radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah (med 30. 8. 2023 od 7.00 in 31. 8. 2023 do 7.00) sprejel 53 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 17:

  • 10 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali enega voznika;
  • trije s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so včeraj, 30. 8. 2023 nekaj čez 11. uro obravnavali prometno nesrečo v semaforiziranem križišču Ceste Staneta Žagarja in Ceste Jake Platiše v Kranju. Voznika sta z belim avtomobilom in belim tovornim vozilom zapeljala v križišče in trčila med seboj. Voznik tovornega vozila je s kraja odpeljal in je bil v nadaljevanju tudi izsleden. Policisti so opravili ogled in vodijo postopek.

Zaradi razjasnitve okoliščin te prometne nesreče, policisti pozivajo morebitne priče, ki bi karkoli vedele o prometni nesreči, da se oglasijo ali pokličejo na Policijsko postajo Kranj, telefon 04/233 64 00 ali na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

prometna nesreca krizisce staneta zagarja jake platise

Hujši prometni prekršek:
Škofjeloški policisti so danes nekaj čez polnoč obravnavali 45-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,86 mg/l). Na kraju se je tudi nedostojno vedel do policistov in ni upošteval odrejenega zakonitega ukrepa. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Skupaj poskrbimo za varnost otrok in dijakov na šolskih poteh
Jutri se torej vračajo šoloobvezni otroci ter dijaki v šolske klopi. Da bo njihova šolska pot varna, smo policisti v sodelovanju z drugimi organizacijami, ki bodo prav tako nudile pomoč in izvajale varovanje otrok na šolski poti pregledali ustreznost prometne signalizacije na njej in v okolici šol. Umirjali hitrost tudi s postavitvijo stacionarnega radarja in apelirali na voznike naj vozijo po omejitvah. Zmanjšajo hitrost pred prehodi za pešce in pešcem dajo prednost. Motorna vozila naj, ko pripeljejo otroke v šolo, parkirajo na zato predvidena mesta. Med vožnjo naj bodo v motornih vozilih vsi pripeti. Vozniki naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnih telefonov. Posebno skrb naj vsak starš nameni otroku pri spoznavanju šolske poti in mu razloži osnove obnašanja v cestnem prometu, itd.

otroci policisti medo leon

V današnjem dopoldanskem kratkem poostrenem nadzoru smo prišli do spoznanja, da se vozniki zavedajo pomena prvih šolskih dni, saj je frekvenca udeležencev te dni v prometu največja. Prav tako so otroci že navdušeni, da se po počitnicah vračajo med svoje vrstnike v šolske klopi.

policijska kontrola voznik

Želimo, da bi bilo obdobje šolskega leta mirno in varno. Tako na cesti, kot v šoli, doma in med različnimi aktivnostmi v prostem času. Srečno in se vidimo jutri.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran