radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 595 klicev, 205 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 7 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil več kosov različnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 6.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v delavnico in odtujil več kosov različnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

Rop v prodajalni
Danes, okoli 5.30 smo bili obveščeni o ropu ene izmed prodajaln na Adamičevi cesti v Grosuplju. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z orožjem (pištolo), ki ji jo je pokazal. Odtujil je nekaj tisoč evrov in s kraja peš pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilca:

  • moški, visok najmanj 165 cm, suhe postave, oblečen v oblačila črne barve, nosil je sončna očala, govoril je srbohrvaško.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nesreča pri delu
Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o dogodku, kjer je na območju Most prišlo do nesreče pri delu, v kateri je bila ena oseba lažje poškodovana. Po do sedaj zbranih obvestilih se je osebi pri opravljanju del na ravni strehi objekta vdrla kritina in je skozi odprtino padel v notranjost objekta v globino okoli 7 metrov. Pri tem se je lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. O dogodku je bil obveščeni tudi delovni inšpektor.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost kolesarju, ki je vozil po kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v semaforiziranem križišču odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran