radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policijska postaja Postojna je prejela anonimno obvestilo, da se v Pivki po vsej verjetnosti suši prepovedana droga konoplja, saj je zaznan vonj, ki je značilen za omenjeno prepovedano drogo. Policisti PP Postojna so navedbe preverili in potrdili, s tem pa Pivčana utemeljeno osumili storitve prekrška (po 1. odstavku 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD)), da ima neupravičeno v posesti prepovedano drogo konopljo. Na podlagi obrazložene pobude Okrajnemu sodišču v Postojni je sodišče izdalo odredbo o hišni preiskavi pri kršitelju.

30. avgusta 2023 so postojnski policisti pričeli z izvedbo preiskave in pri tem naleteli na prostor, ki je bil posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplja, in sušilnico, kjer se je sušilo več vrhnjih delov rastline. O tem je bila nemudoma obveščena državna tožilka z ODT v Kopru, saj so policisti s tem zaznali, da ne gre za prekršek, ampak razloge za sum, da je Pivčan storil kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku 186. člena KZ-1).

zaseg droge pivka

Osumljenemu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Pri hišni preiskavi je bil najden posebej prirejen prostor za hidroponično gojenje konoplje s 23 sadikami konoplje v lončkih, približno 188 vrhnjih delov rastlin prepovedane droge konoplje, ki so se sušile v zato prirejenem prostoru, 650,35 gramov zdrobljenih rastlinskih delcev konoplje, 78,5 gramov hašiša, 412 gramov prepovedane droge amfetamin, 0,42 grama prepovedane droge heroin, večja količina (356) različnih tablet (prepovedana droga) in druge snovi, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Vzorci zaseženih snovi so bili poslani na analizo v Nacionalni forenzični laboratorij.

Osumljeni moški iz Pivke je bil včeraj priveden na zaslišanje k preiskovalnem sodniku OS v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran