radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 170 klicev.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 5 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 57 nezakonitih prehodov državne meje.

28. avgusta 2023 popoldan je bil policist PP Izola v prostem času v eni od koprskih trgovin. Mimo njega je v trgovino vstopil moški, ki je imel preko glave kapuco. Po približno dveh minutah je policist zaslišal vpitje prodajalke na moškega, naj vrne, kar je ukradel, ta pa je z vrečko stekel po parkirišču. Policist je stekel za njim, ga dohitel in mu ukazal, naj se ustavi, česar pa pobegli ni upošteval. Policist je zatem poklical kolege v službi in skupaj s koprskimi policisti so 45-letnega osumljenca uspeli prijeti v centru mesta. Pri sebi je imel vrečko s šestimi kosi pršuta. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

Ob 12. uri smo bili obveščeni o padcu skuterista na kolesarski cesti od Kopra proti Izoli. Policisti so na kraju ugotovili, da je 41-letni kolesar iz Kopra poskušal zaustaviti 16-letnika na skuterju, ker naj bi prehitro vozil. Postavil naj bi se na sredino kolesarske steze, mopedist se mu je skušal umakniti, vendar je s čelado zadel v njegovo roko in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. 41-letnik je s tem storil kaznivo dejanje povzročitev lahke telesne poškodbe, ki pa se preganja na predlog oškodovanca.

Ob 12.55 so v Dragonji ustavili 41-letnega voznika kombija, ki ima prepoved vožnje v Sloveniji s tujim vozniškim dovoljenjem. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Na Krvavem potoku so ob 13.40 ustavili osebni avtomobil Audi A6, avstrijskih registrskih tablic. 20-letni državljan Romunije, voznik, je peljal še 7 državljanov Sirije in 1 državljana Turčije, ki so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo.

Ponoči je nekdo v centru Sežane vlomil v deset parkiranih vozil (štiri vozila so bila v garažni hiši stanovanjskega bloka, ostala na odprtem parkirišču). Za enkrat je znano, da je iz enega osebnega avtomobila ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami, ki je bila na vidnem mestu, iz kombija sončna očala, nekaj gotovine in druge predmete. Policisti intenzivno zbirajo obvestila o dogajanju in opravljajo ogled kraja.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran