radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Letalska policijska enota je danes, 1. septembra 2023, z dežurno ekipo GRZS za reševanje v gorah v kombinaciji helikopterskega in klasičnega reševanja pomagala poškodovanemu 69-letnemu pohodniku, ki je pod vrhom Razorja padel na zahtevnem in nezavarovanem delu poti. Kraj nesreče je bil zaradi slabšega vremena in baze oblakov na višini območja nesreče nedostopen. Zato je po več poskusih preleta helikopterja do kraja nesreče ekipa v reševanje vključila še gorske reševalce GRS Bovec, ki so bili s helikopterjem prepeljani do najvišje točke, od koder so lahko hitreje pomagali predvidoma huje poškodovanemu pohodniku.

V zahtevnem večurnem klasičnem delu reševanja so ga reševalci z Razorja prenesli do višine okoli 2.300 m, od koder je bil nato možen dvig v helikopter in polet do zdravstvene ustanove. Pohodnik je bil ustrezno opremljen, okoliščine pa kažejo na objektiven vzrok za nesrečo.

gore resevanje helikopter razor 1

gore resevanje helikopter razor 2

gore resevanje helikopter razor 3

gore resevanje helikopter razor 4

(Foto: Letalska policijska enota)

Vreme velikokrat kroji in odloča o naši usodi. Enako je s previdnostjo, odgovornostjo, opremo, možnostjo predvidevanja ter izkušenostjo, zmožnostmi in sposobnostmi vsakega posameznika. Potem je pa tukaj še sreča, na katero pa človek nima vpliva. Vikend bo kot kaže lep, zato se bo marsikdo odločil za pot v gore. Bodite previdni, pazite nase, informirajte in prilagodite se, predvsem pa nikjer ne tvegajte in se varno vrnite domov.

Najpogostejši vzroki za nesreče so padci, zdrsi, odlomi in padanje kamenja, neinformiranost, neustrezna pripravljenost ter opremljenost in bolezenska stanja.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran