radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 2.9.2023 do 5. ure 3.9.2023 prejeli 243 klicev, med katerimi je bilo 109 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 14 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, lahke telesne poškodbe,
  • 16 prometnih nesreč. V prometni nesreči s hudo telesno poškodbo je ena oseba zadobila hudo telesno poškodbo, ena oseba pa lahko telesno poškodbo, v dveh prometnih nesrečah sta se 2 osebi lažje telesno poškodovale v ostalih prometnih nesrečah pa je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali
  • a voznika, enemu vozniku pa smo zaradi poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja zasegli vozilo.
  • 20 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 13 kršitve javnega reda na javnem kraju in 7 kršitev v zasebnih prostorih.

policija splosniPrometna nesreča
Policisti Policijske postaje Ptuj so dne 2. 9. 2023 v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo med kolesarjem in motoristom. V nesreči je motorist zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kolesarja, kolesar je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe, motorist pa hude telesne poškodbe.

Kazniva dejanja:
Policisti PP Maribor II so včeraj v večernih urah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in sicer je neznani storilec pristopil do stanovanjske hiše, skozi okno vlomil v njo, celotno hišo pregledal ter odnesel večjo količino zlata. Policisti bodo na sodišče podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca.

Državna meja in tujci
Danes v jutranjih urah so policisti na železniški postaji Ormož izsledili 3 državljane Afganistana, ki so na nedovoljen način prečkali mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili nastanjeni v azilni dom.

Drugih odmevnejših dogodkov nismo obravnavali

Boštjan Ropič
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran