radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1363 klicev, od tega 460 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 106 nanašalo na kriminaliteto, 136 na javni red in mir ter 168 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 rope, 3 drzne tatvine, 33 tatvin, 10 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo in 10 prometnih nesreč z lažjimi. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 51 krat na javnem kraju (tri osebe so bile pridržane) in 14 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 33 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bila odtujena toplotna črpalka in računalnik. Škoda nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 7000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje in oblačila. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje, posoda in igrače. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje, električni skiro in televizor. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1800 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

Ropi:
Danes, okoli 3. ure smo bili obveščeni o ropu na območju Muljave. Ugotovljeno je bilo, da so do dveh oškodovancev, pristopili štirje neznanci in enega pretepli, ter mu odvzeli denarnico, nato pa s kraja zbežali. Oškodovanec je bil pri tem lažje poškodovan. Opis: štirje mlajši moški, eden izmed njih je imel oblečeno belo jopo in črne hlače, imel je skodrane lase. Drugi je nosil jopo svetlo rjave barve in bele hlače. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 18.30 smo bili obveščeni o ropu na območju Viča, kjer sta dva storilca pristopila do oškodovanke na kolesu, ter jo z grožnjo prisilila, da jima ga je izročila, nato pa sta se s kraja odpeljala.

Opis:

  • moški star okoli 30 let, visok okoli 165 cm, srednje postave, imel je kratke temne lase, oblečen je bil v kratko majico rdeče barve in črne kratke hlače.
  • moški star okoli 30 let, visok okoli 195 cm, zelo suhe postave, imel je kratke temne lase, oblečen je bil v kratko majico črne barve in črne dolge hlače.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 23. ure smo bili obveščeni, da je v Ribnici do oškodovanca pristopil moški in mu zagrozil s pretepom v kolikor mu ne izroči denarja. Oškodovanec mu je izročil nekaj gotovine, nato pa s kraja zbežal. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek, nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o pretepu na območju centra mesta Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je do oškodovanca pristopil znanec in od njega zahteval denar. Ker mu ga ni želel izročiti, ga je pretepel in mu denar vzel iz žepa. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Drzne tatvine:
V petek, okoli 20. ure je v Kočevju storilec pristopil do oškodovanca, mu iz rok izpulil vrečko s hrano in iz hlač vzel denarnico, ter s kraja zbežal. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 11. ure sta se do stanovanjske hiše v okolici Grosuplja pripeljala sva neznanca, ki sta se oškodovanki predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja. Medtem, ko jo je eden zamotil s pogovorom, je drugi preiskal hišo in iz nje odtujil gotovino. S kraja sta se nato odpeljala s srebrnim Renault scenicom. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek smo bili obveščeni, da je neznanec vstopil v sobo hostla v Ljubljani, kjer je pristopil do torbice oškodovanke, ki je v tem času zraven spala. Iz torbice je odtujil gotovino in s kraja odšel. Povzročil je za nekaj sto evrov materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nesreča pri delu:
Včeraj, nekaj pred 15. uro smo bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Litije. Ugotovljeno je bilo, da je moški pri delu doma, premikal težji stroj, ki se je prevrnil in padel nanj. Poškodovanemu sta pomagala soseda, nato pa je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Moški je v dogodku zadobil težje poškodbe, vendar njegovo življenje ni ogroženo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Peruzzijeve in Ižanske ceste v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica v križišču zavijala in pri tem odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje poškodoval. Zoper voznico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 je na Škofljici pri odcepu za Glinek prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in traktor. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v križišču zavijal levo in izsilil prednost voznici, ki je vozila naravnost. Vozilo voznice je po trčenju odbilo v traktor, ki je stal pred križiščem. Voznika osebnih vozil sta se lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14. ure je na Smrekarjevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesar. Nesrečo je povzročil mopedist, ki je nepravilno prehiteval kolesarja in trčil vanj. Mopedist, ki je v nesreči padel se je lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 8. ure je v Preserjah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil mopedist, ki je zapeljal v križišče in odvzel prednost vozniku osebnega vozila. V nesreči se je mopedist lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 20. ure je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo so naletnega trčenja treh osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo, ki je se zaradi kolone ustavilo pred njim. To vozilo je po trčenju odbilo še v vozilo pred njim. V nesreči se je voznik tretjega vozila lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 5 prometnih nesreč v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V enem primeru je v Starem Logu padel motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v drugem pa na Viču kolesarka, ki je vozila po napačni strani ceste. V Domžalah je zaradi neprilagojene hitrosti in alkohola (0,96 mg/l) padel kolesar, v Mostah pa kolesarka, ki ni držala krmila. Na Viču je padel motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V vseh primerih so bili vozniki enoslednih vozil lažje poškodovani, zoper njih pa so bili uvedeni prekrškovni postopki.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran