radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 515 klicev, od tega 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 46 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
V Ihanu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen sef in ročne ure. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena pijača. Škoda znaša okoli 50 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Commencal in Nakamura. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott, ura in smučarska oprema. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 3800 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 18. uro je v Goriči vasi prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Med vožnjo je zapeljal preblizu desnemu robu vozišča, trčil v robnik in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil tudi pod vplivom alkohola (0,32 mg/l). V trčenju se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 17.30 je na Perčevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je izsilil prednost voznici na prednostni cesti. V nesreči je bil kolesar lažje poškodovan. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 10.30 je na Gašperšičevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil nadzor nad vozilom in padel. V trčenju se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure je na gozdni cesti v Znojilah pri Krki prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil nadzor nad kolesom in padel. V trčenju se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran