radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 179 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 70:

 • sedem s področja kriminalitete, od tega eden o tatvini;
 • 21 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
 • 4 s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
 • šest o dogodkih, od tega dva o gorski nesreči in eden o povoženi divjadi.

  policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:

  Kranjski policisti so bili včeraj okoli 15.20 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 44-letna kolesarka, med vožnjo po cesti iz smeri Šenčurja proti Kranju trčila v peško, ki se je pri tem telesno poškodovala. Na kraju ji je pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z napotilo v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost kolesarke. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

  Prometna nesreča z materialno škodo:
  Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 12.50 obveščeni o prometni nesreči na cesti Mojstrana-Vrata, kjer je 30-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil drugega voznika. Vozil je pod vplivom alkohola (1.01 mg/l). Odrejena sta mu bila strokovni pregled in pridržanje do 12 ur. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so imeli danes zjutraj ob 4.45 v postopku 29-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gore:
Policisti so bili včeraj okoli 9.45 obveščeni o 35-letnem plezalcu, državljanu Ukrajine, ki si je na začetku plezalne Aschenbrennerjeve smeri, v severni steni Travnika v Julijskih Alpah, telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili gorski reševalci GRS Rateče in dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske enote. S helikopterjem Slovenske policije je bil prepeljan do zdravstvene ustanove. Plezal je še z dvema soplezalcema. Vsi so bili primerno opremljeni. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Policisti so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o 25-letnem pohodniku, ki se je na poti od Vrat proti Kredarici telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske enote. S helikopterjem Slovenske policije je bil prepeljan do zdravstvene ustanove. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila v povožena na območju Bohinjske Bele.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran