radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 8 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 201 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 500 klicev.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 s hujšimi poškodbami in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 9 vlomov in 10 tatvin ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 28 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 83 nezakonitih prehodov državne meje.

1. 9.
Dopoldan so policisti v Sežani obravnavali serijo 13 vlomov oziroma poskusov vloma v vozila. Storilci so odnesli iz vozil različne predmete.
Vse, ki bi o tem karkoli vedeli ali ponoči opazili kaj nenavadnega, prosimo, da to čim prej sporočijo na Policijsko postajo Sežana, na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Ob 9.50 so policisti obravnavali poskus vloma v hišo na območju Jagodja. Dve storilki sta najprej zvonili pri vratih hiše, ker pa se 70-letni oškodovanec ni takoj odzval, sta z brcami na silo odprli vhodna vrata. V notranjosti hiše sta opazili oškodovanca, zato sta kraj zapustili.

Ob 11.40 so policisti v Prestranku ustavili 83-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Pivke, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Pokazal je rezultat 0,64 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.30 so policisti v Piranu obravnavali prometno nesrečo. 46-letni voznik osebnega vozila iz območja Slovenske Bistrice je zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal izven vozišča in trčil v odbojno ograjo. V prometni nesreči se je voznik, ki je bil sam v vozilu in je vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l), lažje telesno poškodoval. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.20 so policisti v Sežani obravnavali poskus vloma v stanovanje, vendar storilcu to ni uspelo. Sledi kazenska ovadba.

Ob 18.45 so policisti v Hraščah ustavili 47-letno voznico osebnega vozila iz okolice Postojne, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,51 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in izdan ji je bil plačilni nalog, saj najprej ni ustavljala na znake policistov in je vozila pod vplivom alkohola, tudi po kolesarski stezi. Ob 22.55 so policisti ponovno ustavili 47-letno voznico, ki je nadaljevala z vožnjo v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje. Ponovni preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,62 mg/l. Voznici je bilo zaseženo vozilo in bo zanjo podan obdolžilni predlog.

Ob 19.40 so policisti v Kopru obravnavali prometno nesrečo. 61-letni voznik mopeda iz Kopra je na kolesarski stezi trčil v robnik in padel. V prometni nesreči se je voznik mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,85 mg/l), lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 20.50 so policisti v Postojni obravnavali vlom v stanovanje. Sledi kazenska ovadba.

Ob 21.45 so policisti v Postojni obravnavali prometno nesrečo. 37-letni voznik osebnega vozila iz Postojne je odvzel prednost 16-letnemu vozniku mopeda iz Postojne. Voznik mopeda, ki je vozil brez čelade in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Njegov 16-letni sopotnik iz Postojne, ki je bil prav tako brez čelade, je v nesreči utrpel lažje poškodbe. Moped ni bil registriran, zato so ga zasegli za nadaljnji pregled. Policisti o sumu storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti še zbirajo obvestila in bodo po zaključku zoper povzročitelja in kršitelja izvedli ustrezen ukrep.

2. 9.
Ob 0.45 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili 26-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Ilirske Bistrice, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,77 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.55 so policisti v Hraščah obravnavali prometno nesrečo. 19-letna voznica osebnega vozila iz okolice Postojne je v ovinku z vozilom zapeljala čez nasprotni vozni pas in trčila v drevo. V prometni nesreči se je voznica lažje poškodovala in je bila s kraja odpeljana v UKC Ljubljana. Sledi plačilni nalog.

Ob 5.20 so policisti v Izoli ustavili 40-letnega voznika osebnega vozila iz Izole, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,72 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 13.40 so policisti v Kopru 18-letniku zasegli moped zaradi suma tehnične neustreznosti. Po izvedenem tehničnem pregledu zoper voznika sledi ustrezen ukrep.

Ob 13.57 so policisti v Sežani obravnavali prometno nesrečo. 34-letni voznik osebnega vozila, državljan Italije, se ni prepričal, če lahko varno prečka železniško progo, kjer je prehod označen z Andrejevim križem in stop znakom. Z vozilom je pri prečkanju trčil v potniški vlak. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Vozniku osebnega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.20 so policisti v Prestranku ustavili 35-letnega voznika osebnega vozila iz Postojne, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,15 mg/l, prav tako je hitri test pokazal, da vozi pod vplivom drog. Voznik je odklonil strokovni pregled, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 16.30 so policisti v Piranu obravnavali kaznivo dejanje mučenja živali. Ženska iz Pirana je na divji plaži pod cerkvijo našla plastični zaboj, ki ga je na obalo naplavilo morje. V notranjosti zaboja je bila mrtva mačka. Policisti o dogodku zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

Ob 22.15 so policisti v Kopru obravnavali kršitev javnega reda in miru. Sprla in stepla sta se 41-letni moški iz Ljubljane in 43-letni moški iz okolice Vranskega, oba sta bila pod vplivom alkohola. 41-letni moški je po postopku s policisti nadaljeval s kršitvijo in k pretepu pozival tudi drugega 41-letnega moškega iz Kopra, ki je bil prisoten na kraju. Policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru 43-letnemu moškemu izdali plačilni nalog, medtem ko so zoper 41-letnega moškega iz Ljubljane, ki je nadaljeval s kršitvami, odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 22.34 so policisti v Luciji obravnavali kršitev javnega reda in miru ter kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. 43-letna voznica osebnega vozila iz Ljubljane je pripeljala do vhoda v kamp. Ko jo je varnostnik seznanil, da po 22. uri vstop z vozili v kamp ni dovoljen, ga je voznica pričela žaliti. Za tem je iz njenega vozila izstopil 47-letni moški (sopotnik) iz Ljubljane, ki je prav tako žalil varnostnika, nato pa s silo telesa poškodoval – ukrivil zapornico na vhodu v kamp. Voznica se je nato z vozilom odpeljala do svoje parcele v kampu, kjer so policisti v nadaljevanju izvedli tudi postopek. 43-letna kršiteljica in 47-letni kršitelj sta se tudi v postopku s policisti nedostojno vedla. Zoper 43-letno kršiteljico so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru, zoper 47-letnega moškega pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi poškodovanja zapornice, izdali so mu tudi plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Reševanje na morju
Ob 20.15 uri je patrulja Postaje pomorske policije Koper s plovilom P-16 v bližini Strunjana opazila večje plovilo, s katerega je mahal moški. Ob priplutju patrulje do plovila je bilo ugotovljeno, da gre za plovilo, s katerim je upravljal 46-letni državljan Slovenije. Povedal je, da ima težavo z okvaro motorja. Zaradi nerešljive napake na motorju je policijska patrulja plovilo skupaj z voditeljem čolna odvlekla do Bernardina.

3. 9.
Ob 1. uri so v Postojni ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,16 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V portoroškem lokalu je razgrajal moški. Policisti so prišli na kraj ob 1.40. Ugotovili so, da je 26-letnik v lokalu prišel v spor s 23-letnikom, ki je 26-letnika vrgel na tla v lokalu, ta pa se je pri padcu porezal na steklovini. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba za povzročitev lahke telesne poškodbe.

Dopoldan smo dobili obvestilo, da je na vlaku nekdo okradel potnico iz Kranja, medtem ko je spala. To je ugotovila v Kopru. Ukradli so ji torbico, v kateri je imela mobilni telefon Samsung A12 in nekaj gotovine. Torbico je našla v sanitarijah, vendar prazno. Policisti so izsledili tudi osumljenega 47-letnika, ki je v postopku izročil ukraden mobilni telefon in manjšo vrečko s posušenimi rastlinskimi delci. Sledi mu hitri postopek in kazenska ovadba.

V Piranu so ukradli električno kolo znamke KTM, ki je bilo nezavarovano parkirano pred hišo. Vredno je 2500 evrov.

Ob 10.15 je pri Maliji 50-letna voznica kolesa trčila v kolo pred seboj in padla ter se pri tem huje poškodovala (zlom kolena). Izdali so ji plačilni nalog.

V Kopru je nekdo poskušal vlomiti v vozilo, vendar mu to ni uspelo. Je pa povzročil za 2500 evrov škode na avtomobilu.

V koprskem lokalu je nekdo ukradel mobilni telefon Samsung S21, ki ga je oškodovanka pozabila na pultu.

Ob 17.40 je na cesti od Sežane proti Šmarjam zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel 23-letni motorist s sopotnico. Poškodovanega so odpeljali v SB Izola, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 21.20 so v Prestranku ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.92 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

4. 9.
V Izoli je ponoči nekdo vlomil v dva lokala in vse premetal. Iz enega je ukradel menjalni denar, v drugem je poskušal vlomiti še v skladišče, vendar mu to ni uspelo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran