radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV soboto zvečer smo bili obveščeni, da je bil v mešani patrulji s hrvaškimi varnostnimi organi poškodovan 42-letni slovenski policist. Hrvaški varnostni organi pa obravnavajo kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja na škodo slovenskega policista.

Policist je v mešani patrulji skupaj s hrvaškima policistkama opravljal kontrolo mednarodnega vlaka Reka - Ljubljana, na železniški postaji Šapjane (HR). V postopku ugotavljanja identitete treh državljanov Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, so policisti osebe pospremili z vlaka proti službenemu vozilu. Takrat je eden od državljanov Afganistana, ki je hodil za njim, policista porinil. Slednji je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir ter se pri tem udaril v rebra (zlom rebra) in koleno. Nudena mu je bila zdravniška pomoč na kraju. Tujci so s kraja zbežali.

V nedeljo so policisti v Ilirski Bistrici prijeli tri državljane Afganistana (stare 21, 18 in 19 let). Ugotovljeno je bilo, da gre za osumljence napada na policista. V postopek so se vključili kriminalisti PU Koper, ki bodo o zadevi s poročilom seznanili ODT Koper.

Tujci so bili danes vrnjeni na Hrvaško, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek.

Naš policist je sicer huje poškodovan, zlomljeno ima rebro in je na bolniškem dopustu. Vsi sodelavci mu želimo čim prejšnje okrevanje. Naj ob tem dodamo, da gre za enkraten dogodek. Sicer je za varnost policistov dobro poskrbljeno. Vsi uporabljajo tako zaščitno opremo kot tudi predpisane postopke varovanja, na temo lastne varnosti v postopkih pa je organiziranih tudi več izobraževanj. Tovrstnih napadov tujcev na policiste na območju PU Koper praktično ne beležimo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran