radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti na številki 13 so sprejeli 284 klicev in obravnavali 97 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci
Policisti so obravnavali 225 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Republiki Sloveniji. Vse so obravnavali na območju Posavja, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč, od tega je bila ena z lažjimi telesnimi poškodbami. V slednji se je poškodoval 54-letna voznica osebnega avtomobila iz Avstrije, ki je na Jugorju pri Metliki, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala s ceste. Avto se je prevrnil, voznica pa se je lažje poškodovala. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

Novomeški policisti so v Šmarjeških Toplicah zasegli osebni avtomobil 55-letnemu vozniku, ker so pri kontroli prometa ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Sevniški policisti so popoldne ukrepali v Kladju nad Blanco zaradi onesnažene ceste. Ugotovili so, da je po siliranju zaradi vožnje iz njive na cesto na cesti ostalo blato od traktorjev.

Kriminaliteta
Neznanci v črnem mercedesu, razreda E, so ponoči vlomili v avtodom, ki je bil parkiran na avtocestnem počivališču Dul. Dva neznanca sta nemškemu paru ukradla denarnico s karticami in denarjem… Po prvih ugotovitvah so jima povzročili za okoli pet tisoč evrov škode.

Pri sevniških policistih so se dopoldne oglasili predstavniki gradbenega podjetja in prijavili, da so jim na gradbišču ob regionalni cesti od Šentjanža proti Brunku, v zadnjih dneh odpeljali gradbeni stroj, valjar, znamke Aman, rumeno zelene barve, težak okoli 500 kilogramov. Podjetje so oškodovali za okoli pet tisoč evrov.

V Šmalčji vasi so neznanci med vikendom iz ograjenega skladišča ukradli udarno kladivo za bager, znamke Kubota, vredno okoli šest tisoč evrov.

Dopoldne je skupina oseb v eni od krških trgovin ukradla za okoli sto evrov mesnih izdelkov. Zaposleni so jih prepozno opazili, iz kraja pa so se odpeljali s sivim cliotom. V vozilu so bile štiri odrasle osebe.

V Novem mestu so popoldne klicali policiste v eno od trgovin, kjer je varnostnik zalotil 16-letnico, ki je nameravala iz trgovine odnesli nekaj artiklov brez plačila.

Javni red in mir
Krški policisti so zvečer intervenirali v Kerinovem Grmu zaradi prijave kršitve javnega reda in miru ter pretepene osebe. Izkazalo se je, da ni bil nihče pretepen, so pa med postopkom 22-letniku zasegli hladno orožje – bokser.

Nesreča pri delu
Sevniški policisti so dopoldne obravnavali nesrečo pri delu v Dolenjem Boštanju. Tam sta iz višine okoli pet metrov s strehe padla 33-letnik in 19-letnik. Pri tem sta se oba hudo poškodovala. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki se ga je udeležil tudi pristojni inšpektor inšpektorata za delo, delovišče na strehi ni bilo ustrezno zavarovano, prav tako varovalne opreme naj ne bi uporabljala delavca. 33-letnika so iz kraja odpeljali s helikopterjem, 19-letnika pa z reševalnim vozilom. Preiskava primera še ni zaključena.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran