radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 758 klicev, od tega 236 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 59 na javni red in mir, ter 82 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 7 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 8 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 17 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države
Včeraj, okoli 16.30 je bil na območju Kočevja ustavljen kombi v katerem je 31-letni državljan Poljske prevažal 17 državljanov Turčije. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Delovna nesreča
Včeraj, okoli 10. ure je na območju Medvod prišlo so delovne nesreče v kateri je bil huje poškodovan delavec. Ugotovljeno je bilo, da je eden izmed delavcev pri prestavljanju tovornega vozila pregledal drugega delavca in ga s tovornim vozilom stisnil ob zid. Hudo poškodovani delavec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, po doslej znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 20. ure je na ulici Na peči v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena voznica električnega skiroja. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubila nadzor nad vozilom in padla. V trčenju se je lažje poškodovala, zoper njo pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19. ure je na Karlovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil nadzor nad vozilom in padel. V trčenju se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je na Tržaški cesti na Vrhniki prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen mopedist. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji do vozila pred seboj, je začel naglo zavirati in zato padel po vozišču. V nesreči sta se s sopotnikom oba lažje poškodovala, zoper voznika pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14.30 ure je na Kosmačevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik električnega kolesa. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu, je trčil v robnik in padel. V trčenju se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 je na Nazorjevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji spregledal peško in trčil v njo. V trčenju je bila peška lažje poškodovana, zoper voznika pa sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 je v Vodicah, v križišču pri izvozu iz gorenjske avtoceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču zavijal levo in odvzel prednost vozniku, ki je vozil naravnost. V nesreči se je drug voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran