radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV prometni nesreči II. kategorije v križišču v Kromberku lažje poškodovan motorist
Včeraj, 4. septembra ob 13.07, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v semaforiziranemu križišču v Kromberku pri Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa; ena oseba je bila telesno poškodovana. Prometni policisti so na kraju ugotovili, da je 39-letni voznik avtomobila peljal izven Kromberka proti semaforiziranemu križišču. Ko je pripeljal v omenjeno križišče, se je z vozilom razvrstil na pas za zavijanje v levo proti Novi Gorici in ob prižgani zeleni luči na semaforju začel zavijati v levo. Pri tem pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so prihajala iz nasprotne smeri in so v križišču vozila naravnost. V tistem trenutku je namreč iz nasprotne smeri pripeljal voznik motornega kolesa, ki je v križišču vozil naravnost. Voznik avtomobila je s prednjim levim delom svojega vozila trčil v prednji del motornega kolesa; motorist je padel po vozišču in se predvidoma lažje telesno poškodoval. Poleg policistov so na kraju posredovali in pomoč nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci NMP ZD Nova Gorica poškodovanega motorista odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču, kršitev drugega odstavka 58. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Bovškem udeleženi dve vozili
Včeraj, 4. septembra ob 12.45, smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v naselju Soča (občina Bovec) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (starejši kombi in osebno vozilo). Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik neznanega vozila vozil po regionalni cesti v smeri Bovca. Pri srečevanju z drugim osebnim vozilom, ki ga je pravilno po svojem voznem pasu v smeri Trente vozil 60–letni voznik, državljan Nemčije, je med njunimi vozili prišlo do oplaženja z ogledali. Neznanemu vozilu (starejši kombi oz. avtodom) je v celoti odtrgalo levo vzvratno ogledalo, katero je nato podrsalo levi bočni del osebnega vozila, nemških registrskih številk. Nemški voznik je po nesreči z vozilom na kraju ustavil, neznani voznik pa je s kraja odpeljal naprej proti Bovcu. Ko bodo bovški policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (srečanje in dolžnostno ravnanje ob prometni nesreči, kršitev določil 55. in 110. člena ZPrCP).

Neznanec v Vrtojbi ukradel moško kolo
Včeraj, 4. septembra ob 12.22, so policisti obravnavali nedavno tatvino (po drugem odstavku 204. členu KZ-1) starejšega moškega kolesa znamke Atala, ki je bilo ukradeno z dvorišča ene od stanovanjskih hiš v Vrtojbi. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 200 evrov. Neznani storilec je po izvršenem kaznivem dejanju z odtujenim kolesom odšel neznano kam. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z namenom preprečevanja tovrstnih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da so tatvine koles pogosta kazniva dejanja. Tatovi tudi niso izbirčni, kajti kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policisti svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Zapišite si tudi podatke o kolesu, po možnosti ga fotografirajte. Ko prijavijo krajo, znajo namreč oškodovanci navadno povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku. Če vam ukradejo kolo, je smiselno pregledati tudi seznam najdenih predmetov na spletni strani policije (https://www.policija.si/seznam-najdenih-predmetov). Storilci lahko namreč kolo uporabijo samo kot transportno sredstvo in ga potem zavržejo. Takšna kolesa so evidentirana kot najdena. Če ni mogoče ugotoviti lastnika, so kasneje prodana na dražbi najdenih stvari.

V Solkanu zagorelo osebno vozilo
Danes, 5. septembra ob 9.55, je bila Policija obveščena, da je v semaforiziranem križišču v Solkanu zagorelo osebno vozilo. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je voznik avtomobila vozil iz središča Solkana proti solkanski obvoznici. Blizu omenjenega križišča se je izpod pokrova motorja pričelo najprej kaditi, nato pa je začelo goreti (samovžig). V požaru je v celoti zgorel sprednji del avtomobila, voznik ni bil poškodovan. V požaru je po nestrokovni oceni nastala materialna škoda za približno 200 evrov. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so požar dokončno pogasili.

Manjši prometni nesreči v Ajševici...
Danes, 5. septembra ob 12.32, smo bili obveščeni o manjši prometni nesreči na bencinskem servisu v Ajševici, kjer sta bili udeleženi dve vozili (osebno in tovorno vozilo). Po sedaj zbranih podatkih se je prometna nezgoda zgodila zaradi nepravilnega premika s strani voznika osebnega avtomobila, ki se ni prepričal, če to lahko varno stori in je posledično trčil v tovorno vozilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

... in na območju Renč
Danes, 5. septembra ob 7.41, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na cesti Renče – Oševljek, kjer je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali med osebnima avtomobiloma. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran