radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 637 klicev, od tega 204 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 80 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 3 vlome, goljufijo in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Haibike. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Nesreča na železniških tirih
Včeraj, nekaj pred 17. uro je na tirih med Rakovnikom in Škofljico prišlo do nesreče med osebnim vozilom in vlakom. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil vzdolžno tik ob železniških tirih, ko je za njim pripeljal potniški vlak, ki se trčenju ni mogel izogniti. V trčenju ni bil nihče poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda. Policisti posamezne okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 22. uro je v Zgornji Besnici prišlo do prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Med vožnjo se je umikala divjadi, ki je skočila čez cesto in zapeljala izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Voznica in sopotnik sta se lažje poškodovala. Zoper voznico pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17.30 je na Drenikovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena kolesarka. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubila nadzor nad kolesom in trčila v drog javne razsvetljave. V trčenju se je lažje poškodovala, zoper njo pa bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran