radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 1 primeru.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 12 nezakonitih prehodov državne meje.

Obravnavali so dva poskusa vloma v vozilo, in sicer v Kopru in v Sežani.

Dopoldan smo bili obveščeni, da sta v Zg. Škofijah izpuščena dva napadalna psa, lastnikov pa ni doma. Pes je tudi nekoga ugriznil. Na kraj sta bila napotena vodnika službenega psa, ki sta oba psa na kraju našla in ju spravila nazaj na dvorišče ter zaprla vrata. S tem sta zagotovila varnost prebivalcev. Opravila sta tudi razgovor z oškodovancem, ki ga je eden od psov ugriznil v nogo. Skrbniku psov sledi hitri postopek zaradi kršitve določil ZZZiv, napisano je bilo poročilo na UVHVVR.

Ob 15.36 so nas iz reševalnega vozila na nujni vožnji obvestili, da za njimi po avtocesti od Vrhnike proti Kopru ves čas vozi osebni avtomobil Porsche GT3, francoskih registrskih tablic. Policisti so voznika izsledili pri Razdrtem. 51-letnemu državljanu Francije so izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Novela zakona o pravilih cestnega prometa, sprejeta leta 2021, je vključila tudi tiste, ki ovirajo intervencijska vozila na nujni vožnji. Za neupoštevanje posebnih svetlobnih in zvočnih znakov, nameščenih na vozilih s prednostjo, znaša globa za voznika 300 evrov. Prav tako je s 300 evri kaznovana priključitev intervencijskemu vozilu in prehitevanje. S 160 evri se kaznuje oponašanje intervencijskih vozil s posebnimi svetlobnimi in zvočnimi znaki na vozilih, ki teh ne smejo uporabljati. Predpisana globa za nepravilno razvrščeno vozilo ob zastoju na avtocesti ali hitri cesti pa je 200 evrov.

Ob 2.55 so v Izoli ustavili 26-letnga voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,00 mg/l, hitri test za droge pa je bil pozitiven na kokain in metamfetamine. Strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran