radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

nadzor prometaVčeraj in predvčerajšnjim smo na območju Policijske uprave Celje poostreno nadzirali promet v okolici šol in vrtcev

Zagotavljanje varnosti najmlajših udeležencev cestnega prometa je ena od pomembnejših nalog policije sploh v prvih šolskih dneh, ko se otroci v šolske klopi vračajo počitniško razigrani in drugače dojemajo promet okoli sebe in so kot taki zelo nepredvidljivi v svojih ravnanjih. Zato moramo biti na cesti ob zaznavi otrok v bližini bistveno bolj pazljivi in pozorni, saj nikoli ne vemo, kako bo otrok reagiral.

Tudi na območju Policijske uprave Celje prometni varnosti v prvih šolskih dneh namenjamo obilo pozornosti. Včeraj in predvčerajšnjim smo v okolici šol in vrtcev poostreno nadzirali promet. Kljub vsem pozivom voznikom, naj bodo v prvih šolskih dneh pri vožnji še posebej odgovorni in naj s tem najmlajšim omogočijo varnost na njihovih poteh, smo zaznali mnogo kršitev.

V okolici šol in vrtcev smo kontrolirali 96 vozil za prevoz skupine otrok. Pet vozil smo izločili iz prometa.

Trije kontrolirani vozniki niso posedovali potrdil o poklicnih vozniških izkušnjah, eden od njih ni uporabljal selektorja dnevnih opravil, eden ni imel zadostnega skrajšanega tedenskega in dnevnega časa počitka, eden od njih vozila ni imel označenega s tablama za prevoz. Voznikom in predstavnikom pravnih oseb smo izdali plačilne naloge.

V času nadzora smo kontrolirali tudi kandidata šole vožnje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel kandidat 0,13 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Kandidatu smo izdali plačilni nalog. Prav tako smo plačilni nalog izdali učitelju vožnje kot odgovorni osebi, saj je bil kandidat ob začetku usposabljanja pod vplivom alkohola. Zoper šolo vožnje smo uvedli hitri postopek.

Poleg omenjenega smo v času nadzora zaznali še 74 prekoračitev hitrosti.

Vse voznike znova opozarjamo naj bodo v prometu odgovorni, naj bodo pozorni na druge udeležence cestnega prometa, sploh najmlajše, in to ne le v prvih šolskih dneh ampak vse dni v letu. Starši pa naj bodo otrokom v prometu prav vsak trenutek vzorniki.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran