radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniVčeraj, 5. septembra ob 19.49, smo bili obveščeni, da sta se pri sestopu z Zapotoškega vrha (1.941 metrov visoka gora v Zahodnih Julijskih Alpah) v občini Bovec zaplezala dva planinca, državljana Italije in obstala na težko dostopnem terenu. Nihče od omenjenih planincev ni bil poškodovan. Na kraju so posredovali gorski reševalci GRS Bovec, ki so oba pohodnika našli. V dolino pa so ju prepeljali s pomočjo helikopterja Letalske policijske enote skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik.

V prometni nesreči I. kategorije na Bovškem udeleženi dve tuji vozili
Včeraj, 5. septembra ob 17.06, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Soča, kjer sta bili udeleženi dve vozili (kombi in avtodom). Policisti PP Bovec so na kraju nezgode ugotovili, da je 30–letni voznik avtodoma, avstrijskih registrskih številk, vozil iz Trente proti Bovcu. Med srečevanjem na omenjeni cestni relaciji sta tuja voznika trčila z levima vzvratnima ogledaloma (na tem delu cestišče ni ločeno z označbami na vozišču). Obema voznikoma je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (srečanje, kršitev prvega odstavka 55. člena ZPrCP).

V nesreči pri delu na Tolminskem poškodovan domačin
Včeraj, 5. septembra ob 18.24, so policisti v Tolminu obravnavali nesrečo pri delu, kjer je bila ena oseba telesno poškodovana. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je domačin podiral drevo na dvorišču stanovanjske hiše, pri delu pa so mu pomagali njegovi prijatelji. Ko je omenjeno drevo začelo padati, se je nenadzorovano zasukalo. Ko je omenjeni moški to opazil je nemudoma odskočil, vendar ga je kljub temu zadela veja drevesa in ga poškodovala. Kasneje so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, po nudeni oskrbi je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti PP Tolmin so glede na vse ugotovitve tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti med Selom in Vogrskim udeleženo več vozil
Danes, 6. septembra ob 8.08, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti H4 Selo – Vogrsko in v kateri je bilo udeleženih več vozil. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je 36–letna voznica osebnega avtomobila zaradi okvare vozila ustavila na voznem pasu. Za njo je pripeljala 24–letna voznica drugega osebnega avtomobila in se zaustavila, za njo pa je pripeljal še 59–letni voznik tovornega vozila, državljan Srbije in se prav tako z omenjenim vozilom zaustavil. Kmalu zatem je 45–letni voznik tovornega avtomobila trčil v priklopno vozilo tovornega vozila. Po trčenju je tovorno vozilo voznika iz Srbije premaknilo naprej in trčilo v stoječe vozilo 24-letne voznice. Prometni policisti so povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška izdali plačilni nalog.

V današnji delovni nezgodi na Bovškem se je poškodoval delavec ene od gospodarskih družb
Danes, 6. septembra ob 8.40, je bila Policija obveščena o delovni nesreči na gradbišču športnega objekta v Bovcu, kjer se je med razstavljanjem oz. podiranjem gradbenega odra poškodoval 32–letni delavec (državljan Kosova) ene od gospodarskih družb. Po prvih podatkih je omenjeni delavec z gradbenega odra padel v globino približno štirih metrov in se telesno poškodoval. Policija je poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Bovec okoliščine omenjenega dogodka še preiskujejo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran