radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 95 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 41:

  • pet s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu, o tatvini, o lahki telesni poškodbi in poškodovanju tuje stvari;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in pet o prometni nesreči z materialno škodo;
  • štirje s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju;
  • šest o dogodkih.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 19. uro obveščeni o vlomu v parkirani avtomobil. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost in si protipravno prilastil denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Lahka telesna poškodba in poškodovanje tuje stvari
Blejski policisti so bili včeraj okoli 19.40 obveščeni o 22-letnem moškem, ki je fizično napadel žensko in ji poškodoval mobilni telefon. Imela je lahke telesne poškodbe. Policisti zanj zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo ter zoper premoženje. O vsem bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 8.20 obveščeni, da si je neznani storilec čez noč z avtomobila, parkiranega pred enim izmed hotelov, protipravno prilastil dve e-kolesi. Policisti so takoj po obvestilu začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o dejanju, opravili ogled in v nadaljevanju izsledili in prijeli 38-letnega osumljenca tega dejanja. Po podatkih s katerimi razpolagamo je e-kolesi snel z nosilca za kolesa, ki je bil nameščen na avtomobilu in si jih protipravno prilastil. Prav tako so bila izsledena kolesa in vrnjena lastnikoma. Policisti so moškemu odvzeli prostost za čas zbiranja obvestil. Po vseh zbranih obvestilih v smeri kaznivega dejanja iz poglavja zoper premoženje bo za osumljenega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

38-letni je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja velike tatvine, po prvem odstavku 205. člena Kazenskega zakonika, za kar je zagrožena kazen zapora do petih let.

Odvzem motornega vozila in tatvina:
Blejski policisti so bili v nedeljo, 20. avgusta 2023 okoli 12.40 obveščeni o neznanem storilcu, ki je vstopil v hišo in si protipravno že prilastil več vrednejših predmetov, ko ga je pri dejanju zalotila lastnica in ga prepodila. Predmete je spustil na tla in zbežal s kraja.
Policisti so takoj po obvestilu začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o dejanju, opravili ogled in v manj kot eni uri, izsledili in prijeli 34-letnega osumljenca tega dejanja, državljana Bosne in Hercegovine, z območja Jesenic. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni neupravičeno vzel tuje tovorno vozilom in ga uporabil za vožnjo na kraj kaznivega dejanja. S tem dejanjem je bil povezan tudi zapuščen nezavarovan avtomobil parkiran sredi ceste na območju Bleda, za katerega so blejski policisti dobili prijavo v dopoldanskem času. Osumljeni je tudi to tuje vozilo neupravičeno vzel in uporabil za vožnjo z območja Jesenic. Policisti bodo o vseh dejanjih zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Osumljeni je utemeljeno osumljen dveh kaznivih dejanj odvzema motornega vozila, po tretjem odstavku 210. člena Kazenskega zakonika, za kar je predpisana kazen zapora do treh let in kaznivega dejanja velike tatvine, po prvem odstavku 205. člena Kazenskega zakonika, za kar je predpisana kazen zapora do petih let.

K izsleditvi je zelo pripomogel natančen opis storilca, ki so ga policistom posredovali oškodovanci in se jim na tem mestu tudi zahvaljujemo.

Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. To je naše poslanstvo.
Naši nasveti so vedno usmerjeni k občanom z namenom osveščanja o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše, poslovne prostore, itd., in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali podroben opis sumljive osebe, lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Ravno lastnikov podroben opis storilca je policiste pripeljal do njegove izsleditve. Vsem, ki bi opazili in zaznali karkoli nenavadnega ali bi postali žrtev kaznivih dejanja svetujemo, da takoj pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali na 113 ali na 080 1200.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 10.20 obveščeni o prometni nesreči na območju Smokuča. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 34-letni voznik avtomobila izsilil prednost motoristu ter trčil vanj. Motorist je bil hudo telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika avtomobila vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Dogodek:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 14.20 obveščeni o dogodku, v katerem je po podatkih s katerimi razpolagamo, voznica v notranjosti avtomobila pustila ključ. V avto posadila otroka in zaprla vrata. Takrat se je avto zaklenil in ni mogla več odpreti vrat. Na kraju so posredovali gasilci. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Šuštarska nedelja v Tržiču, 3. september 2023
Policisti smo bili na javni prireditvi prisotni s promocijo policijskega dela, prikaza opreme in vozil. Obiskovalcem smo povedali marsikaj zanimivega o poklicu Policist in zaposlovanju v policiji. Obiskovalcem sta se predstavila tudi policista konjenika z lipicancema ter maskota policist medved Leon. Slednji se je odzval tudi solidarnosti in dobrodelnosti, ki je v dobrodelno Katro, kjer so se zbirali prispevki za Poplave, oddal svoj prispevek. Promocijski prostor si je ogledala tudi predsednica državnega zbora Republike Slovenije, mag. Urška Klakočar Zupančič. Policisti smo bili z obiskom na predstavitvenem prostoru zelo zadovoljni. Prav tako so bili nad prikazanim in povedanim enakega mnenja tudi obiskovalci, ki so nam to povedali na glas. S tako obliko promocije poklica Policist bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Foto objava na: https://www.facebook.com/policijaKR

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran