radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 196 klicev.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 7 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 19 nezakonitih prehodov državne meje.

V Portorožu je za enkrat neznana ženska v trgovini ukradla prijaviteljici denarnico iz torbe.

V Piranu je nekdo izkoristil odsotnost blagajnika v muzeju in mu ukradel denarnico.

Popoldan so nas iz SB Izola obvestili, da je pri njih poškodovana ženska. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 64-letna državljanka Nizozemske s kolesom v Izoli zapeljala čez prehod za pešce in kolesarje ter nadaljevala pot proti obalni cesti proti Kopru. Ko je pripeljala v ovinek, ji je nasproti pripeljal voznik e-skiroja, s katerim sta se oplazila, se ustavila ter se drug drugemu opravičila, zatem nadaljevala vsak svojo pot. Čez nekaj časa je kolesarka začutila bolečino v palcu na nogi, zato je poiskala zdravniško pomoč v SB Izola. Drugega udeleženca policisti še iščejo.

Kršitve hitrosti v naselju
Policisti Postaje prometne policije Koper so od pričetka šolskega leta aktivni na področju preventive v okolici šol in vrtcev, kjer sodelujejo s policisti drugih enot in prostovoljci, ki skrbijo za varno pot otrok. Kljub vsem opozorilom, je veliko voznikov v teh dneh kršilo cestno-prometne predpise. Policisti Postaje prometne policije Koper so 6. 9. 2023 v dopoldanskem času v naselju Prade, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila 122 km/h in vozilu za njim hitrost 130 km/h. Zoper oba voznika, ki sta doma iz zaledja Kopra, bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške. Za omenjeni prekršek je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk ter hkrati odvzem vozniškega dovoljenja. Eden od njiju je voznik začetnik in poseduje vozniško dovoljenje le dva meseca.

Policijska pisarna Komen
V septembrskih sredah (13., 20., in 27. 9. 2023) bo odprta policijska pisarna v Komnu, in sicer med 14. in 18. uro. Tam vas pričakuje policist - vodja policijskega okoliša Erik Fabčič.
Dobrodošli.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran