radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1490 klicev, 484 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 111 nanašalo na kriminaliteto, 147 na javni red in mir, ter 170 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 27 tatvin, 11 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 14 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 46 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo v kateri je bil huje poškodovan kolesar in nesrečo, v kateri je umrl kolesar, o slednji smo poročali v petek. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 14 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 49 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 23 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 24 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško treking kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestno kolo znamke Merida. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v ograjeno dvorišče in odtujil štiri zaklenjena kolesa višjega cenovnega razreda. Lastnike je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili litoželezne pokrove. Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja in električnih vodnikov. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

Rop:
V petek, okoli 16.30 je na Šuštarjevem nabrežju do oškodovanca pristopil neznanec in ga ogovoril, nato pa ga je pošprical s solzivcem in mu iztrgal ter odtujil jakno v kateri je imel mobilni telefon in denarnico. Storilec je s kraja zbežal. V dogodku je bil oškodovanec lažje poškodovan.

Opis:

  • moški star med 25-30 let, visok okoli 170 cm, srednje postave, kratkih svetlih las, na glavi je imel črno kapo s šiltom.

Policisti zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 10.30 se je na kolesarski poti med Kamnikom in Podgorjem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik štirikolesnika in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik štirikolesnika na kolesarski poti zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v kolesarja, ki je pripeljan nasproti. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Po trčenju je voznik štirikolesnika, ne da bi nudil pomoč kolesarju, pobegnil s kraja in odpeljal nazaj proti Kamniku. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je nesrečo povzročil mladoletnik iz Kamnika, ki mu je bil v nadaljevanju odrejen strokovni pregled in zaseženo vozilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Prešernovi cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarki na kolesarski poti. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 10. ure se je na Prešernovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na območju Vodic zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba ceste padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred polnočjo se je na Trdinovi ulici v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, nadalje pa je odklonil odrejeni strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran