radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 350 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 121:

  • 20 s področja kriminalitete, od tega štirje o vlomu (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in eden o tatvini;
  • 40 s področja prometne varnosti, od tega sedem o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 13 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil in en moped;
  • 28 s področja javnega reda in miru, od tega 14 o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 22 o dogodkih, od tega eden o dogodku s padalcem in trije o reševanju v gorah.

policija splosniVlomi:
Jeseniški policisti so bili v petek okoli 8.40 obveščeni o poskusu vloma v dve garaži. Neznani storilec je čez noč poskušal nasilno vstopiti v dve garaži, kar pa mu ni uspelo. Okoli 14.30 so sprejeli še prijavo o vlomu v klet. Neznani storilec je čez noč nasilno vstopil v kletni prostor in si protipravno prilastil e-skiro, znamke Robbo next 10 pro+. Lastnico je oškodoval do 1.500 evrov. Policisti o vseh treh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški policisti so bili v soboto okoli 15.40 obveščeni o vlomu v vrtno uto. Neznani storilec je v daljšem časovnem obdobju nasilno vstopil v notranjost, vendar si ni ničesar prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 7.40 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 27-letni voznik avtomobila, na prehodu za pešce trčil v peško, ki se je telesno poškodovala. Na kraju ji je pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo postopek.

Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 9.30 obveščeni o prometni nesreči med voznikom mopeda in peško. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 37-letni voznik mopeda zapeljal na bankino in pri tem oplazil peško, ki je bila zaradi trčenja lahko telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Moped je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, zato so mu ga zasegli. Policisti zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Na območju Gozd Martuljka se je v petek okoli 9.35 zgodila prometna nesreča med motoristom in voznikom avtomobila. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 23-letni tuji motorist zaradi nepravilnega prehitevanja, z motornim kolesom čelno trčil v avtomobil voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Motorist je bil hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljani v zdravstveno ustanovo. Policisti za motorista vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 12.30 obveščeni o prometni nesreči med motoristom in voznikom avtomobila. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 67-letni motorist zaradi nepravilne strani vožnje, z motornim kolesom trčil v avtomobil drugega voznika. Motorist, sopotnica na motornem kolesu in sopotnica v avtomobilu so bili telesno poškodovani in z reševalnim vozilom prepeljani v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in zoper motorista vodijo postopek.

Blejski policisti so bili v soboto nekaj čez 18. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 39-letni voznik, zaradi prekratke varnostne razdalje, z avtomobilom trčil v avtomobil pred seboj, ki se je ustavil pred prehodom za pešce. 39-letni voznik je avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Policisti zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so imeli v soboto okoli 23.25 v postopku 23-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (0,11 mg/l). Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Včeraj posadka Letalske policijske enote na pomoč v treh primerih
Včeraj je dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske policijske enote posredovala v treh primerih. Na območju Stola se je v enem primeru telesno poškodoval pohodnik tuj državljan. V drugem pa so tujemu državljanu nudili pomoč zaradi dehidracije. Oba sta bila na organiziranem dogodku. S helikopterjem Slovenske policije sta bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Pomoč na kraju so jima nudili tudi gorski reševalci GRS Radovljica.

Nekaj čez 16. uro pa so bili obveščeni o tuji pohodnici, ki se je telesno poškodovala na grebenu Kozjega roba, občina Bohinj. S helikopterjem Slovenske policije je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Pomoč na kraju so ji nudili tudi gorski reševalci GRS Bohinj.

Danes do 12. ure že tri posredovanja v gorah.......
Dan se še dobro ni prevesil iz jutra v opoldne, pa so bila opravljena že tri reševanja v gorah, kjer so planinci potrebovali pomoč dežurne helikopterske ekipe za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske policijske enote in helikopterja Slovenske policije, gorskih reševalcev ter policistov območnih policijskih postaj. Posredovali so na območju Triglavskih jezer, Zelenice in Škrlatice. Po podatkih s katerimi razpolagamo, gre za lažje telesne poškodbe obiskovalcev gora.

Obisk narave je ključen za ohranjanje kondicije in skrb za zdravo življenje. Pa vendarle ponovno apeliramo na vse s spodnjim nasvetom in opozorilom, da se v gore odpravite preudarno, premišljeno in z veliko stopnjo odgovornosti. Vnaprej si načrtujte turo, ki bo primerna vašemu znanju, času, vremenu in vašim psihofizičnim sposobnostim. Bodite primerno opremljeni in obuti. V gore pojdite zdravi. Zaradi morebitnih spreminjajočih vremenskih razmer vam pred odhodom v visokogorje svetujemo tudi sprotno spremljanje (ARSO: http://www.arso.gov.si/; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.grzs.si/ in Planinske zveze Slovenije: https://www.pzs.si/).

Pri odhodih v gore naj svojci ali prijatelji vedo, kam greste in kakšen je potek ture. Na varnem mestu jim tudi sporočite, kako se odvija tura in morebitne spremembe. S sabo imejte napolnjen mobilni telefon in v visokogorje nikoli ne hodite sami.

Apeliramo tudi na gostinsko-turistično osebje hotelov, avto kampov, apartmajev, sob, itd... Informirajte vaše goste pred odhodom v hribe, gore. Svetujte jim obisk informacijsko-turističnih točk, kjer jim bodo znali svetovati in ponuditi primerno turo v naravi. Ugotavljamo namreč, da nekateri tuji obiskovalci gora, nimajo prave predstave in informacij o težavnosti naših gora.

Želimo si, da bi nedelja v nadaljevanju ostala mirnejša in, da bi vsak imel varen korak. Pazite nase, kjerkoli že ste ali boste.

Več na fb strani PU Kranj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid03XZQynokZd69VcTJnAD1D5fxH5AeFx3X3eY6v91PwP4cFnrT7gNg5PiYrvMAyciHl&id=100069388471679

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran