radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 240 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 588 klicev.

Obravnavali so 52 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 15 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 23 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 64 nezakonitih prehodov državne meje.

8. 9.
V Izoli so zasegli moped 27-letniku, ker nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.18 smo bili obveščeni, da je zagorela hiša v vasi Žirje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je vnela izolacijska pena. Lastnik je poskušal najprej pogasiti ogenj sam, kar pa mu ni uspelo. Ogenj se je razširil na bivalni del in tudi na ostrešje, škode je po prvih nestrokovnih ocenah za približno 40.000 evrov.

Ob 17.30 je v Kopru 80-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drugo vozilo. Poškodovanih ni bilo, povzročitelju pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,76 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na Ankaranski v Kopru je nekdo ukradel priklenjen električni skiro znamke Xiaomi, vreden 400 evrov.

Na Vojkovem nabrežju v Kopru pa je nekdo iz kolesarnice ukradel zaklenjeno kolo KTM, sivo zelene barve, vredno 1000 evrov.

V garažni hiši trgovskega centra v Kopru je nekdo poškodoval tri vozila. Na vseh treh je z ostrim predmetom poškodoval pnevmatiko. Lastniki so oškodovani za 100 oziroma 150 evrov.

9. 9.
Ob 7.59 je v Izoli zagorela hiša. Po pogašenem požaru je bil opravljen ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da je začelo goreti v kuhinji, po prižganem plinskem gorilcu. Najprej je lastnik poskušal pogasiti, zatem sta s partnerko zapustila hišo, nato pa je plinska jeklenka eksplodirala. Oba sta lažje poškodovana (opekline). Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Ob 9.30 je v Klancu pri Kozini padel motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. 65-letni voznik motorja je z vozilom zadel v robnik in padel, pri tem pa se je lažje poškodovala sopotnica. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 9.32 je 71-letna državljanka ZDA peljala motorno kolo po glavni cesti od Srgašev proti Kopru in v nepreglednem desnem ovinku zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom vozila trčila v osebni avtomobil. Po trčenju je padla in se lažje poškodovala, izdali so ji plačilni nalog.

Popoldan je na cesti Kačiče - Kozina 40-letnik z motorjem peljal 159 km/h (pri omejitvi 90 km/h). Podan bo obdolžilni predlog.

Na Dantejevi v Piranu je nekdo ukradel kolo znamke Muddyfox, tip Colossus 300, sivo rumene barve, vredno 490 evrov.

Popoldan je 56-letnik z mopedom peljal iz Portoroža proti Luciji, pri srečanju z drugim vozilom naglo zavrl in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter padel. Pri tem se je lažje poškodoval, izdali so mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel odklenjen osebni avtomobil Peugeot 206, reg. št. SG41-63C. V vozilu je bil tudi kontaktni ključ.

Ob 22.07 nas je poklical očividec in povedal, da na avtocesti (od Kopra proti Nanosu) pred njim vozilo močno vijuga. Policisti so izsledili 50-letnega voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,81 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Pri Petrinjah so ob 23.20 ustavili osebni avtomobil Ford S-max, francoskih reg. tablic. Vozil ga je 31-letni državljan Rusije, z urejenim bivališčem v Franciji, v vozilu pa je bilo še 7 državljanov Rusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Ostali tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

10. 9.
Ponoči je nekdo v Portorožu ukradel motorno kolo znamke Yamaha tricity 125, reg. št. PU 687RJ. Voznik je v ključavnici pustil kontaktni ključ ter odšel v lokal.

Popoldan je v vasi Lokev nekdo kuril smeti, med katerimi so bili tudi plastični odpadki. Sledi predlog prekrškovnemu organu - inšpektorju za okolje in prostor.

Ob 15. uri je varnostnik pri skladišču prodajalne v Kopru zadržal moškega, ki je imel pri sebi 26 steklenic piva, ukradenih iz skladišča. Podan je predlog za pregon 45-letnega storilca, predmeti so bili vrnjeni odgovorni osebi.

Ob 18. uri smo dobili obvestilo, da po travnikih na Slavniku vozita dve terenski vozili, italijanskih registracij. Kozinski policisti so izsledili 35-letnega in 22-letnega državljana Italije. Pri obeh je bila ugotovljena kršitev Zakona o ohranjanju narave, obema so izrekli globo po 161/4 ZON.

V Kopru je ob 18.15 41-letni voznik z električnim skirojem na prehodu za pešce trčil v bok osebnega avtomobila, zatem pa padel in se lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.

11. 9.
Iz prodajalne v Portorožu so ukradli večjo količino parfumov, v vrednosti preko 2000 evrov. Policisti zbirajo obvestila.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran