radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 697 klicev občanov. 195 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

46 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 84 s področja prometne varnosti in 57 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Minuli konec tedna smo obravnavali 4 prometne nesreče s hudimi poškodbami, 2 z lažjimi in 27 prometnih nesreč z materialno škodo.

V petek, okoli 15. ure, smo prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval voznik e-skiroja, obravnavali v Velenju. Povzročil jo je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz
smeri centra Velenja proti Pesju. Ko je pripeljal do zaznamovane kolesarske steze ni omogočil varnega prečkanja kolesarske steze vozniku e-skiroja in trčil vanj. Voznik e-skiroja se je v trčenju hudo poškodoval. Voznika osebnega vozila bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval skiroist, smo v soboto dopoldne obravnavali na Mariborski cesti v Celju. Voznik osebnega avtomobila je vozil po enosmerni izvozni cesti od trgovskega centra proti Mariborski cesti. Ko je pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce in kolesarske steze, ni omogočil varnega prečkanja prehoda pešcu, ki je v javnem cestnem prometu uporabljal za gibanje skiro, in trčil vanj. V trčenju se je skiroist hudo poškodoval. Voznika osebnega vozila bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj, okoli 16. ure, smo prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali v Šentjurju. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki se je v križišču, iz smeri Drofenikove ulice, vključevala na prednostno cesto v smeri Šmarja pri Jelšah. Pri tem je zaprla pot motoristu, ki je pravilno pripeljal iz šmarske smeri. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval. Voznico bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo včeraj obravnavali še v Letušu, kjer je motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad motornim kolesom, padel in se hudo poškodoval.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 27. primerih.

Kriminaliteta
V petek zjutraj smo bili obveščeni o požaru počitniške hiše v Bezgovici, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Ogenj je v celoti uničil prvo etažo hiše in ostrešje.

V nedeljo, okoli štirih zjutraj, smo bili obveščeni, da je v Podgorju, na območju Slovenj Gradca, zagorel lesen objekt, namenjen piknikom. Vzrok požara še ni potrjen.

V Velenju smo obravnavali vlom v vrtno uto. Storilec je ukradel motorno žago, električni vrtalnik ter več drugega orodja.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Celju. Ukradel je nekaj žganja, kave in več cigaret.

Včeraj, okoli 14.30 ure, je zagorelo na strehi Mercator centra v Celju. Do požara je prišlo pri fotovoltaičnih strešnih modulih. Ogenj je uničil nekaj modulov in del ostrešja.

Nedovoljen prehod državne meje
V petek popoldne smo na vlaku, na območju Zidanega Mosta izsledili 9 državljanov Afganistana in državljana Irana, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran