radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 729 klicev, 212 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 52 na javni red in mir, ter 78 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in smrtno prometno nesrečo. O slednji smo poročali včeraj.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo v gradnji, od koder je neznani storilec odtujil merilne inštrumente. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v tri vrtne barake in odtujil prehrambne izdelke in vrtnine. Lastnike je oškodoval za skupno okoli 700 evrov.

Na Vrhniki so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za okoli 1.500 evrov.

Po poškodovanju tuje stvari prijet osumljenec
Včeraj okoli 21. ure smo bili obveščeni, da je neznani moški s palico razbil steklo vrat ene izmed stavb na Prušnikovi ulici v Ljubljani in povzročil za okoli 1.000 eur škode. Policisti so na podlagi podanega opisa v bližini izsledili mlajšega moškega, ki je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja poškodovana tuje stvari. Osumljencu so za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena nekaj pred 10. uro na Parmovi ulici v Ljubljani. Neznani storilec je s kolesom pripeljal za starejšo oškodovanko in ji iz vrečke odtujil denarnico in mobitel. Pri tem je oškodovanka padal in se lažje poškodovala, neznani storilec pa je odpeljal naprej v smeri Topniške ulice. Opis storilca: star med 25 in 35 let, visok 180 cm, srednje postave, s temno kratko bradico. Oblečen je bil v temno jakno s kapuco ter sive dolge hlače z večjimi žepi ob straneh. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Preiskana kazniva dejanja drznih tatvin, tatvin ter vloma
Ljubljanski policisti so bili, 7. 9. 2023, obveščeni o poskusu drzne tatvine na avtobusu. Osumljenec je oškodovanemu tujemu navijaču med vožnjo z avtobusom skušal iz žepa odtujiti denarnico. To je opazil drug tujec in na to opozoril žrtev, zaradi česar je storilec od dejanja odstopil. Policisti so 35-letnemu osumljencu odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v mesecu juliju izvršil tudi dve drzni tatvini, ko je v enem primeru oškodovanki iz torbice odtujil mobitel v drugem pa je oškodovanki odtujil torbico. Prav tako je osumljen treh kaznivih dejanj tatvin artiklov v različnih trgovinah in enega vloma v osebno vozilo. Osumljenec je bil po zbranih obvestilih s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prijet osumljenec poskusa vloma in preiskana kazniva dejanja vlomov v gostinske lokale
Policisti so bili v ponedeljek zjutraj obveščeni o dogodku na območju centa mesta Ljubljane, kjer je osumljenec skušal vlomiti v parkomat. Z orodjem ga je že poškodoval, pri tem pa ga je zalotil občan in je od dejanja odstopil. 35-letnega osumljenca so policisti na podlagi danega opisa prijeli v bližini in mu odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je je v mesecu avgustu vlomil tudi v pet gostinskih lokalov na območju Ljubljane, kjer je v vseh primerih odtujil menjalnino. Osumljenec je bil po zbranih obvestilih s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 7.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Beričevem v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in kombi. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Dolskem in iz neznanega razloga zapeljal na levi prometni pas, kjer je trčil v voznika kombija. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo naprej po vozišču, kjer je trčil še v eno osebno vozilo, ki je prav tako vozilo v nasproti. V nesreči se je povzročitelj huje poškodoval, voznik kombija in dva sopotnika v njem pa lažje. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine prometne nesreče in bodo po vseh znanih dejstvih zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 17. ure se je na cesti v naselju Grobišče pod Krenom na območju Kočevja zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. S helikopterjem je bil prepeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Plešah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba ceste padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je pešec nepravilno prečkal cesto, vanj pa je trčil motorist, ki je za vožnjo uporabljal prometni pas, ki je namenjen vožnji avtobusov. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran