radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 249 klicev, med temi 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 20 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 1 voznik je bil pridržan po 24. čl. ZPrCP,
  • 3 vozila so bila zasežena voznikom,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru
  • 1 požar

policija splosniZasežena vozila
Policisti PP Ormož so obravnavali voznika mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola (1,03 mg/l), odrejeno mu je bilo pridržanje po 24. čl. ZPrCP. Izdan mu je bil plačilni nalog. Policisti PP Maribor I so v Mariboru obravnavali 51-letnega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,93 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog. Tudi policisti PP Rače so zasegli vozilo 37-letniku, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Sledi obdolžini predlog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa je bil tudi njemu izdan plačilni nalog.

Odkrito ukradeno vozilo
Policisti so v soboto popoldne na območju Lenarta ustavili 30-letnega tujega državljana z osebnim avtomobilom znamke Toyota CHR. Pri preveritvi vozila je bilo ugotovljeno, da ima vozilo ponarejeno številko šasije ter, da gre za ukradeno vozilo (julija je bilo odtujeno v Franciji), V postopku se je moški izkazal z lažnima, oziroma ponarejenima dokumentoma. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Moldavije. Zoper tujca bo po zaključku kriminalistične preiskave podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

zaseg toyota lenart

Ovaden bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin
Policisti so v nedeljo obravnavali potnika avtobusa turških registrskih označb, sicer državljana Turčije, ki se je izkazal z veljavnim potnim listom Turčije in ponarejenim belgijskim dovoljenjem za prebivanje. Odrejeno mu je bilo pridržanje, zoper tujca bo po zbranih obvestilih podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin (251. čl. KZ-1)

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran