radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 299 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
V noči na 11. 9. je v Brežicah nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in več steklenic s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.400 evrov škode.

Z delovišča na območju Žužemberka so med 10. 9. in 11. 9. neznanci odtujili sto opažnih plošč in gradbene podpornike. Izvajalca del je oškodoval za okoli 4.500 evrov.

Z dvorišča podjetja v Novem mestu so med 5. 9. in 11. 9. neznanci odtujili tri kladiva delovnih strojev v skupni vrednosti okoli 23.500 evrov.

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila v Leskovcu pri Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 17-letni motorist, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad motorjem in trčil v avtomobil 71-letnega voznika. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti bodo o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Bukošek, Velika Dolina, Slovenska vas, Mihalovec, Obrežje, Podgračeno) izsledili in prijeli 227 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo in na območju PP Metlika (Rosalnice) pet tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran