radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV času trgatve na območju Branika vlomili v več parkiranih vozil
Včeraj, 11. septembra v popoldanskem času, smo bili obveščeni o vlomu v več osebnih avtomobilov v času trgatve na območju Branika (Mestna občina Nova Gorica). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec razbil steklo na sprednjih desnih vratih vozila (znamke Renault Clio), ki je bilo parkirano ob glavni cesti, tik ob tabli za naselje Branik. Iz omenjenega vozila je bila ukradena denarnica z vsebino in mobilni telefon znamke Huawei P30. Iz drugih dveh odklenjenih avtomobilov (parkirana v vinogradu), pa je bila odvzeta gotovina in osebni dokumenti oškodovancev. O vlomih v vozila je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine kaznivih dejanj v vozila Policija še preiskuje.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih in drugih vozilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo. Več preventivnih nasvetov Policije na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila

Med soteskanjem na Bovškem se je poškodoval starejši moški
Danes, 12. septembra ob 10.32, smo bili obveščeni, da se je v soteski Fratarica blizu naselja Log pod Mangartom (občina Bovec) soteskanju poškodovala starejša oseba (poškodba noge). Na kraju so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRZS z Brnika, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in kasneje z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice.

Neznanec iz trgovine ukradel več steklenic alkoholne pijače
Danes, 12. septembra v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino prodajnih izdelkov iz ene od trgovin večjega trgovskega centra v Kromberku pri Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je mlajši moški včeraj, 11. septembra v zgodnih popoldanskih urah, iz prodajalnih polic odvzel več steklenic alkoholne pijače in jih spravil v prirejeno torbo. Neznanec je po dejanju trgovino zapustil mimo blagajne ne da bi alkoholne pijače plačal ter jih odnesel neznano kam. S tem dejanjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za 554 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Goriškem porisal progovno vozilo
Včeraj, 11. septembra, so policisti obravnavali primer vandalizma oz. poškodovanje progovnega vozila na območju Nove Gorice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od petka, 8. septembra popoldne do prijave kaznivega dejanja Policiji, na progovno vozilo (tirni delovni stroj) na dveh mestih narisal grafite in tako gospodarski družbi (Slovenskim železnicam) povzročil za približno 2.000 evrov materialna škode. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

V prometni nesreči I. kategorije v Goriških Brdih udeležen 33-letni motorist
Včeraj, 11. septembra ob 19.28, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Kojsko v Goriških Brdih, kjer se je pri padcu z motornim kolesom poškodoval 33-letni motorist. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. V prometni nesreči voznik motornega kolesa ni utrpel telesnih poškodb. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja preblizu desnega roba, kršitev tretjega odstavka 37. člena ZPrCP) mu je bil izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije med Colom in Črnim Vrhom ena oseba lažje poškodovana
Danes, 12. septembra ob 6.35, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na cesti Col – Črni Vrh, v bližini Mrzlega Loga (občina Idrija) z udeležbo več vozil. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je 29–letni voznik kombija, državljan Kosova (povzročitelj) med vožnjo proti Colu na ravnem delu ceste prehiteval traktor in osebni avtomobil. Takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 55–letni voznik tovornega avtomobila. Kljub zaviranju tovornega avtomobila je 29-letni voznik kombija z vozilom oplazil prikolico tovornega vozila, po oplaženju pa je kombi odbilo v desno, kjer se je prevrnilo po brežini in na koncu obstalo približno 25 metrov pod voziščem. Na kraju nezgode so poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Idrija in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so na kraju oskrbeli predvidoma lažje poškodovanega 29-letnega voznika in ga prepeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podan ustrezen ukrep.

Na Mangartski cesti se je poškodoval 28-letni državljan Belgije
Danes, 12. septembra ob 12.19, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na odseku turistične regionalne ceste Predel - Mangartsko sedlo in v kateri se je poškodoval 28–letni državljan Belgije. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je omenjena nesreča zgodila na Mangartski cesti, v bližini zapornice za cestnine. Omenjeni belgijski državljan se je z ročnim kolesom, prirejenim za invalide, peljal iz Mangartskega sedla proti »Mlinču«, pri tem pa je zaradi težav z zavorami padel in se poškodoval (poškodba glave). Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili v ambulanti v Bovcu, nato pa je bil prepeljan na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Poškodovanje vzvratnega ogledala tujega tovornega vozila na bencinskem servisu v Šempasu
Danes, 12. septembra ob 1.34 v nočnem času, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na bencinskem servisu ob hitri cesti H4 v Šempasu (smer Italija). Na kraju so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika trčil v levo vzvratno ogledalo tovornega vozila znamke Volvo, romunskih registrskih številk. Po trčenju je neznani voznik kraj zapustil v neznani smeri ne da bi drugemu vozniku nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom ter dolžnostno ravnanje ob prometni nesreči, kršitev 42. in 110. člena ZPrCP).

Kršitev javnega reda in miru
Danes, 12. septembra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali 39–letnega moškega zaradi dveh kršitev s področja javnega reda in miru na Goriškem. Zoper omenjeno osebo je bil uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran