radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniMed soteskanjem na Bovškem se je poškodoval državljan Poljske
Včeraj smo poročali, da se je v soteski Fratarica pri zgornjem slapu, blizu naselja Log pod Mangartom (občina Bovec) med soteskanjem poškodovala ena oseba. Kasneje je bilo ugotovljeno, da si je državljan Poljske med soteskanjem poškodoval levi gleženj. Na kraju so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRZS z Brnika, ki so 28-letnega poškodovanca, državljana Poljske, na kraju oskrbeli in kasneje z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice.

Med kršitvijo javnega reda in miru na Goriškem dve osebi telesno poškodovani
Včeraj, 12. septembra v poznih večernih urah, je bila Policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru, kjer je prišlo do spora med več osebami v enem od gostinskih lokalov v Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je v lokalu prišlo do spora med dvema skupinama gostov lokala. Spor pa se je kasneje nadaljeval tudi izven lokala, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru, prerivanja in tudi do fizičnega obračuna med posamezniki. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da se je 31-letni moški fizično znesel nad dvema osebama (oškodovancema, starima 38 in 54 let), ki sta pri tem utrpela predvidoma lahke telesne poškodbe. Nadaljnjo množično kršitev so na kraju preprečili policisti. Obema oškodovancema so na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, eden od poškodovancev je bil napoten na nadaljnjo zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O varnostnem dogodku smo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti bodo enega od udeležencev spora (31-letnega moškega) kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe (po 122. členu KZ-1). Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedenega varnostnega dogodka na Goriškem.

Na bančnem avtomatu na Ajdovskem najdena pozabljena gotovina
V ponedeljek, 11. septembra, smo bili obveščeni o najdbi gotovine na bančnem avtomatu na Ajdovskem. Najditeljica je na bančnem avtomatu v Ajdovščini v nedeljo, 10. septembra 2023, našla pozabljeno gotovino v višini 100 evrov in jo izročila policiji. Lastnik pozabljene gotovine se še ugotavlja, po zaključenem postopku mu bo gotovina vrnjena.

Ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe. Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

V prometni nesreči na območju Renč lažje poškodovan starejši voznik mopeda
Včeraj, 12. septembra ob 16.58, smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na območju naselja Renče oz . v zaselku Martinuči in v kateri sta bila udeležena starejši voznik mopeda (povzročitelj) in voznik kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil voznik neregistriranega mopeda (med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade) zaradi vožnje po levi strani vozišča. V prometni nesreči je bil povzročitelj predvidoma lažje poškodovan. Na kraju nesreče so poleg poklicnih gasilcev JZ GRD Nova Gorica posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so po nudeni oskrbi poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa mu bo izdan plačilni nalog.

Poškodba parkiranega vozila
Policisti Postaje prometne policije so včeraj, 12. septembra v popoldanskih urah, obravnavali poškodbo parkiranega avtomobila v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je 43–letni voznik, državljan Italije, ob 10. uri parkiral osebni avtomobil na parkirnem prostoru blizu ene od gospodarskih družb. Ko se je čez nekaj ur vrnil do svojega vozila je opazil, da je vozilo poškodovano (podrsan prednji odbijač na desni strani in prednji desni blatnik). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran