radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 221 klicev, med temi 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 10 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 4 prometnih nesreči II. kategorije, v katerih se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo,
  • 2 primera povoženja divjadi in
  • 4 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 2. v zasebnem prostoru.

policija splosniPostopek s tujci
Mariborski policisti so včeraj, 13. septembra 2023, nekaj minut pred 9. uro, na območju Policijske postaje Maribor I izvedli postopek ugotavljanja identitete za 7 tujcev, državljanov Rusije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v schengensko območje. Izvedli je bil prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o tujcih (ZTuj-2). Osebe so bile odpeljane v azilni dom.

Pijana oseba kršila javni red v stanovanju
Rački policisti so bili včeraj, 13. septembra 2023, okrog 19.40 ure, obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru. Ugotovljeno je bilo, da je 64-leta oseba, pod vplivom alkohola, z nasilnim vedenjem kršila javni red nad bivšim partnerjem. Oseba se tudi v prisotnosti policistov ni umirala in je z navedenim vedenjem hotela nadaljevati ter ni upoštevala ukazov policistov. Zaradi navedenega so policisti zoper osebo odredili policijsko pridržanje do iztreznitve. Osebi so vročili plačilni nalog zaradi več kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran