radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPrometne nesreče z telesnimi poškodbami
Včeraj, malo po 10. uri je se na regionalni cesti od odcepa za naselje Gradišče do Tropovec zgodila prometna nesreča z udeležbo avtobusa in kmetijskega traktorja. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik kmetijskega traktorja s priklopnikom zavijal levo na poljsko pot, v trenutku ko je traktorista prehiteval voznik avtobusa. Med vozili je prišlo do trčenja. Dva potnika na avtobusu sta bila v prometni nesreči lažje telesno poškodovana. Zoper voznika traktorja sledi plačilni nalog.

Malo po 13. uri je v Lendavi voznik kolesa zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v betonsko korito in padel ter se lahko telesno poškodoval.

Okrog 21. ure je v SB Murska Sobota iskal zdravniško pomoč voznik motornega kolesa, ki je v križišču Martjanci – Sebeborci zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo hiše in se lahko telesno poškodoval.

Malo pred 22. uro je na relaciji Kapca - Gornji Lakoš voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek. Voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,65 mg/l) in je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Preprečitev uradnega dejanja
9. septembra 2023 v popoldanskem času so policisti PU Murska Sobota iskali osumljenca zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, katero je storil predhodno. Osumljeni je bil izsleden v centru Murske Sobote in ko je zagledal policiste poskušal zbežati, hkrati je potegnil revolver, enkrat ustrelil v zrak in dvakrat sprožil proti policistom. Za revolver se je kasneje izkazalo, da gre za imitacijo orožja. Policisti so osumljenca prijeli, uporabili prisilna sredstva in ga obvladali ter mu odvzeli prostost. Osumljenega je pregledal tudi zdravnik in odredil prisilno hospitalizacijo. Zoper 31-letnega osumljenca bo podana kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran