radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 662 klicev, od tega 199 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 62 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Prijet vlomilec
Kočevski policisti so v začetku tega tedna odredili pridržanje 20 letniku za katerega sumijo, da je od konca julija do začetka septembra 2023 na območju Kočevja izvršil več vlomov v objekte. Tako je bilo ugotovljeno, da je konec julija vlomil v prodajalno v Kočevju, od koder je odtujil več mobilnih telefonov in povzročil za okoli 5000 evrov materialne škode. V naslednjih dneh je poskušal vlomiti še v drugo prodajalno, kar pa mi ni uspelo in je le poškodoval objekt, ter s tem povzročil za okoli 400 evrov materialne škode. Uspelo pa mu je vlomiti v tretjo prodajalno, od koder je odtujil več orodja in tabličnih računalnikov, ter s tem povzročiti preko 4000 evrov materialne škode. V začetku avgusta je vlomil še v prodajalno, od koder je odtujil večjo količino mobilnih telefonov v vrednosti preko 43000 evrov. V začetku septembra pa še v gostinski lokal, od koder je odtujil nekaj preko 2000 evrov gotovine. Policisti so ga zaradi suma storitve več kaznivih dejanj velike tatvine (vloma) privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18. ure je na Ulici bratov Babnik v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik električnega skiroja. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zavijal in pri tem odvzel prednost vozniku električnega skiroja, ki je vozil naravnost. V nesreči se je voznik skiroja lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je na Vodovodni cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost peški na prehodu za pešce. V nesreči se je peška lažje poškodovala, zoper voznika pa sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 je na Škofljici prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil motorist. Zaradi nepravilnega prehitevanja je trčil v osebno vozilo in se lažje je poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 je na Zaloški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je povzročil voznik, ki je pri zavijanju v križišču izsilil prednost kolesarki. V nesreči se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6.30 je na Tacenski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik skuterja. Nesrečo je povzročila voznica, ki je pri zavijanju v križišču izsilila prednost vozniku skuterja. V nesreči se je voznik skuterja lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni porstopek.
Lepo pozdravljeni.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran