radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 117 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 38:

  • pet s področja kriminalitete, od tega eden o tatvini;
  • 15 s področja prometne varnosti, od tega pet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o požaru.

policija splosniPrometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili danes okoli 5.25 obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane, v bližini izvoza Naklo. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v varnostno ograjo. Promet je bil dobro uro in pol oviran. Nastali so krajši zastoji. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 15.15 na gorenjski avtocesti, na območju Radovljice obravnavali 52-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Avtomobil je vozil tudi pod vplivom alkohola (0,54 mg/l). Za vožnjo pod vplivom alkohola so mu policisti izdali plačilni nalog. Za vožnjo v času veljavnega ukrepa pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Jeseniški policisti so včeraj okoli 20. ure obravnavali 26-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva alkohol:
Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez vozniških dovoljenj in posledično storijo še prometno nesrečo!

Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola.

qr koda preventiva alkohol

Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Javni red in mir:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 10.25 obveščeni o 40-letnem moškem, ki je na javnem kraju udaril drugega moškega in ga telesno poškodoval. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Požar:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 10.20 obveščeni o požaru v gostinskem obratu. Požar so pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do napake na električni napeljavi. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 600 evrov. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in bodo o vseh okoliščinah in ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran