radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 113 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 302 klica. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec huje poškodoval in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Metliški policisti so zasegli avtomobil mladoletnemu kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu v gozdu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna nesreča na avtocesti
Nekaj pred 13. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani, pred izvozom za Krško. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 21-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki ga je pred njim vozil 55-letni državljan Kosova. Poškodovanega voznika osebnega avtomobila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Prijeli tatove goriva
Policisti PP Črnomelj so nekaj po 22. uri na Svibniku ustavili in kontrolirali 32-letnega voznika kombija. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da sta 32-letnik in 42-letni sopotnik v Jelševniku vlomila v rezervoar delovnega stroja in odtujila gorivo. Ukradeno gorivo in pripomočke z vlamljanje so jima zasegli in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine
Na delovišču v Novem mestu je nekdo vlomil v tri gradbene zabojnike in odtujil okoli 130 metrov električnih vodnikov in gradbeni material. Z vlomom in tatvino je povzročil za 5.000 evrov škode.

S parkirnega prostora v Šmihelu v Novem mestu je med 16.30 in 18. uro nekdo odtujil kolo znamke Scott, rumeno črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Dobruški vasi so v noči na 14. 9. neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in odtujili 57 opažnih plošč.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Obrežje, Bukošek, Mihalovec, ) izsledili in prijeli 190 državljana Afganistana, 24 državljanov Maroka, 16 državljanov Sirije, 16 državljanov Iraka, 13 državljanov Nepala, 11 državljanov Pakistana, sedem državljanov Rusije, pet državljanov Indije, po dva državljana Šrilanke, Turčije, Mongolije, Kameruna, Alžirije in Bangladeša in državljana Somalije in na območju PP Krško (Krško) dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Požar
13. 9. nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o požaru gospodarskega objekta na območju Velike Loke. Požar, ki je zajel ostrešje objekta in okoli 500 m3 sena, so gasilci omejili in pogasili. Nastala je večje premoženjska škoda, vzrok za nastanek požara in okoliščine pa policisti še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran