radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 171 klicev.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 3 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 42 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan so v Kopru ustavili 51-letnega voznika skuterja, pri katerem je bil hitri test za prepoznavo drog pozitiven na benzodiazepine. Strokovni pregled je odklonil, izdan mu je bil plačilni nalog.

Dopoldan nas je poklicala oškodovanka in prijavila, da so ji v Piranu ukradli gorsko kolo Specialized. Kmalu zatem so policisti v Portorožu opazili moškega na ukradenem kolesu. Lastnici so kolo vrnili, 37-letnemu osumljenemu pa sledi kazenska ovadba.

Ob 14.30 smo bili obveščeni o onesnaženju Badaševice. Ob prihodu policistov na kraj so bili tam že predstavniki podjetja Drava Ptuj - službe za vodno gospodarstvo. Kriminalisti so opravili ogled kraja in zavarovali vzorce vode. Zadeva je v fazi preiskave, obravnava se sum kaznivega dejanja obremenjevanje ali uničevanje okolja.

Ob 15. uri je 21-letnik peljal motorno kolo po Šmarski, iz Kopra proti Šmarjam. Med prehitevanjem je zaradi nepravilnega premika z vozilom vanj trčil voznik Audija A4, ki je po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče. Motorist se je lažje poškodoval, policisti pa obravnavajo sum storitve kaznivega dajanja nevarne vožnje in iščejo voznika osebnega avtomobila.

Ob polnoči so v Izoli ustavili 19-letno voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bil hitri test na droge pozitiven na marihuano. Odrejen strokovni pregled je odklonila, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.40 so policisti na avtocesti, pred postajališču Studenec, opazili razbit zaustavljen osebni avtomobil. 47-letni voznik je povedal, da naj bi med prehitevanjem voznik tovornega vozila zavil v levo, zato je voznik osebnega avtomobila močno zavrl, nakar ga je odneslo v desno ograjo. Tovornjak je odpeljal. Odrejen hitri test za droge je pri vozniku osebnega avtomobila pokazal prisotnost amfetaminov. Odpeljali so ga na strokovni pregled. Sledi nadaljnje zbiranje obvestil in nato ustrezen ukrep.

Ob 2. uri so v Kopru ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 3.25 so v Postojni ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran