radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniIz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Včeraj, 13. septembra pozno zvečer, so policisti na območju Vrtojbe ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Slednjemu so v nadaljevanju postopka odredili tudi t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamine, kokain in marihuano), zato je bil 23-letnemu vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Policisti PP Nova Gorica so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), glede na vsa ugotovljena dejstva bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako mu je bila v postopku zasežena manjša količina posušenih delcev zelene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Po opravljeni analizi bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V manjši prometni nesreči v Vrtojbi udeleženi dve tovorni vozili
Včeraj, 13. septembra ob 16.29, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na bencinskem servisu v Vrtojbi z udeležbo tujih tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila s prikolico, goriškega registrskega območja, trčil v zadnji del prikolice drugega tujega tovornega vozila (reg. številke BiH). Zaenkrat še še neznani voznik tovornega vozila je s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko ga bodo policisti izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek. Prav tako so novogoriški policisti izrekli globo drugemu udeleženemu vozniku zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje prometne signalizacije, kršitev drugega odstavka 98. člena ZPrCP).

V prometni nesreči II. kategorije v naselju Draga telesno poškodovan 54-letni voznik mopeda
Danes, 14. septembra ob 10.20, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s telesnimi poškodbami na območju naselja Draga pri Dornberku (Mestna občina Nova Gorica). Po sedaj zbranih podatkih je do omenjene nesreče prišlo v križišču v omenjenem naselju, kjer se je 36-letni voznik kombija z lokalne ceste vključeval na regionalno cesto. Pri tem ni upošteval pravil prednost in je izsilil prednost 54-letnemu vozniku mopeda, ki je pravilno vozil po prednostni cesti. V prometni je bil voznik mopeda poškodovan. Poleg prometnih policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so oskrbeli poškodovanca. Po nudeni oskrbi so ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik mopeda utrpel lahke telesne poškodbe. O nesreči s telesnimi poškodbami smo obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Policisti PPP Nova Gorica bodo zoper voznika kombija glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

Poskus tatvine prodajnih izdelkov
Včeraj, 13. septembra ob 14.26, smo bili obveščeni o poskusu tatvine večjega števila pakiranih zavojev (v vsakem zavoju po štiri konzerve s tunino). Ugotovljeno je bilo, da je moški hotel iz večjega trgovskega centra v Ajdovščini odtujiti omenjene prodajne izdelke, vendar mu to ni uspelo. Pred izhodom oz. na blagajni ga je ustavil tamkajšnji varnostnik in ga pozval, da izroči prodajne izdelke Moški ga je pošprical z neznanim sprejem in pobegnil na parkirišče ter se z avtomobilom odpeljal v neznani smeri. Kljub izvedenim številnim aktivnostim policije osebno vozilo in omenjeni moški nista bila izsledena. Pobegli moški je sicer Policiji poznan že iz preteklih tovrstnih nezakonitih ravnanj oz. premoženjskih kaznivih dejanj. Policija bo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi
Včeraj, 13. septembra pozno zvečer, je voznik osebnega avtomobila povozil divjad (srno) na glavni cesti med naseljem Cerkno in Spodnjo Idrijo. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP) so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran