radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec si je na bančnem avtomatu na Ajdovskem...
Včeraj, 14. septembra, so policisti v Ajdovščini obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve (po 208. členu KZ-1). Ugotovljeno je bilo, da je občan na bančnem avtomatu opravil dvig gotovine v vrednosti 40 evrov in jo pozabil v reži omenjenega bankomata. Ko se je nedolgo zatem vrnil nazaj do bankomata, gotovine ni bilo več.

in na Goriškem prilastil pozabljeno gotovino
Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 14. septembra, obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve v Novi Gorici, kjer je neznanec prejšnjega dne oz. v sredo, 13. septembra okoli 13.45, na bančnem avtomatu našel in si prilastil pozabljeno gotovino (150 evrov). Tudi ta primer policisti še preiskujejo.

Ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe. Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

Prometna nesreča I. kategorije na Tolminskem
Danes, 15. septembra ob 10.34, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem. Po sedaj zbranih podatkih je voznik kombija vozil po glavni cesti iz Idrije proti Tolminu. Blizu naselja Slap ob Idrijci (občina Tolmin) pa se je z brežine skotalil kamen, ki je padel na pokrov motorja omenjenega vozila. Pri tem je na vozilu nastala poškodba.

V manjši prometni nesreči na parkirišču bencinskega servisa ob hitri cesti v Šempasu udeleženi dve tuji vozili
Včeraj, 14. septembra ob 13.40, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica na bencinskem servisu ob hitri cesti H4 v Šempasu obravnavali manjšo prometno nesrečo, kjer je voznik tovornega vozila, slovaških registrskih številk, na parkirišču oplazil osebno vozilo, madžarskih registrskih številk.

Policisti PU Nova Gorica skupaj s policisti Specializirane enote za nadzor prometa GPU v dvodnevnem poostrenem nadzoru na Severnem Primorskem poostreno nadzirali prevoze otrok v šolo in domov
Policisti PU Nova Gorica so v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor prometa GPU v torek, 12. septembra in v sredo, 13. septembra 2023, na območju Severne Primorske izvedli poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na varnem prevozu otrok v šolo in domov. V dvodnevnem nadzoru je bilo kontroliranih skupno 47 voznikov, ki so prevažali šolarje. V nadzoru je bilo pri enem od voznikov za prevoz šolskih otrok (manjši avtobus) ugotovljeno več kršitev oz. nepravilnosti glede označenosti vozila, izpolnjevanja pogojev za vozila in tehnične napake na omenjenem vozilu. Kršitelju je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrškov izdan plačilni nalog, prav tako je bil uveden hitri postopek z odločbo zoper pravno osebo (gospodarsko družbo). Prav tako je bila pri nadzoru ugotovljena ena kršitev glede neuporabe čelade pri vozniku mopeda.

Zagotavljanje varnosti najmlajših udeležencev cestnega prometa je ena od pomembnejših nalog policije, še posebej v prvih šolskih dneh, ko se otroci v šolske klopi vračajo počitniško razigrani in drugače dojemajo promet okoli sebe in so kot taki zelo nepredvidljivi v svojih ravnanjih. Policisti v tem času še posebej poostreno preverjajo tehnično brezhibnost vozil za prevoze otrok. Prav tako uporabo varnostnih pasov in dodatne opreme za privezovanje otrok v vozilih, s katerimi starši vozijo otroke v šolo. Policisti Policijske uprave Nova Gorica zato ponovno opozarjamo vse voznike oz. udeležence v cestnem prometu, naj bodo v prvih šolskih dneh še posebej pozorni v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se otroci zadržujejo.

Hkrati nadzirali tudi šole vožnje
Vzporedno z dvodnevnim nadzorom je potekal tudi nadzor nad šolami vožnje. Policisti so v sklopu nadzora med drugim nadzirali tehnično brezhibnost vozil šol vožnje, preverjali psihofizično stanje kandidatov in učiteljev vožnje. Pozorni so bili tudi na uporabo mobilnega telefona med poučevanjem in na izpolnjevanje predpisane dokumentacije, ki jo mora učitelj vožnje voditi sproti in ki jo mora imeti pri sebi itd. V nadzoru je bilo kontroliranih 9 šol vožnje, pri eni od omenjenih šol vožnje pa je bilo ugotovljenih več kršitev (kršitev določb Zakona o voznikih), prav tako je bilo pri enem od kandidatov za voznika ugotovljeno, da ni upošteval predpisane prometne zakonodaje (Zakon o pravilih cestnega prometa) glede vožnje pod vplivom alkohola – kandidat za voznika med usposabljanjem v vožnji motornega vozila ne sme imeti alkohola v organizmu (0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

Več o prevozih skupin otrok v cestnem prometu na spletu Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/prevozi-skupin-otrok-v-cestnem-prometu

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran