radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

zaseg droge zalecV torek, 5. septembra 2023, okoli pol petih zjutraj, so nas iz dispečerskega centra obvestili, da reševalci v več stanovanjski zgradbi na žalskem območju, oživljajo hudo poškodovanega moškega.

Moški, šlo je za 42-letnega državljana Bosne in Hercegovine, je v nadaljevanju poškodbam podlegel.

Ogled kraja kaznivega dejanja, ki so ga opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje, je v navzočnosti okrožne državne tožilke, vodil preiskovalni sodnik.

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je bil 42-letni moški umorjen s strelnim orožjem, storilec pa je s kraja dejanja pobegnil.

Istega dne smo bili obveščeni še o kaznivem dejanju izsiljevanja, ko je takrat še neznani storilec, moškemu, povezanemu z osebami iz kroga umorjenega, z več različnih klicnih številk grozil s smrtjo. Zagrozil mu je, da bo, v kolikor mu ne izplača večje vsote denarja, končal tako kot 42-letna žrtev umora.

Z zbiranjem obvestil in forenzičnimi preiskavami smo ugotovili, da je obeh dejanj osumljen 44-letni državljan Slovenije, doma z območja Policijske uprave Celje

Z zbranimi obvestili in drugimi kriminalističnimi in kriminalistično-tehničnimi opravili smo utemeljili sum in pridobili dovolj dokazov, na podlagi katerih so bile izdane odredbe za hišne preiskave več objektov, ki jih je uporabljal osumljeni 44-letnik in 11 hišnih preiskav tudi opravili.

V montažnem prostoru, zgrajenem znotraj večjega poslovnega objekta, smo našli več kot 50 kg različnih prepovedanih drog in sicer:

  • - dobrih 17 kg kokaina,
  • - dobrih 10 kg hašiša,
  • - dobrih 17 kg amfetamina in
  • - okoli 10.000 tablet MDM-a (Ecstasya).

Pri hišni preiskavi, kjer smo zasegli drogo, smo zalotili 44-letnega državljana Srbije, z začasnim prebivališčem v Sloveniji. Slednjemu smo zaradi suma, da je skupaj s 44-letnim slovenskim državljanom vpleten v kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, odvzeli prostost. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja smo ugotovili, da je poleg omenjenih dveh moških, kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami osumljen tudi za zdaj še neznani storilec.

Tako 44-letnega slovenskega državljana, osumljenega umora po 116. členu Kazenskega zakonika, izsiljevanja po 213 členu Kazenskega zakonika in neupravičene proizvodnje s prepovedanimi drogami po 186. členu Kazenskega zakonika kot tudi 44-letnega srbskega državljana osumljenega kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, smo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema najprej odredil sodno pridržanje in nato pripor.

Intenzivna preiskava kaznivega dejanja umora, kakor tudi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, še vedno poteka, v smislu ugotavljanja drugih oseb, ki bi lahko bile vpletene v omenjeni kaznivi dejanji.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran