radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 15.9.2023 do 5.ure 16.9.2023 prejeli 368 klicev, med katerimi je bilo 110 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 11 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari.
  • 29 prometnih nesreč . V devetih prometnih nesrečah se je 9 oseb lažje telesno poškodovalo, ena oseba pa je zadobila hude telesne poškodbe, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda.
  • 15 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 8 kršitve javnega reda na javnem kraju in 7 kršitev v zasebnih prostorih.

policija splosniNedovoljen prehod državne meje:
Policisti so včeraj malo po 16.00 v Medribniku v občini Cirkulane izsledili 3 državljane Afganistana, za katere so ugotovili, da so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Vsi so podali vloge za mednarodno zaščito.

Požar
Včeraj ob 10.55 uri smo bili obveščeni o požaru na hali podjetja v Mariboru na Meljski cesti. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil smo ugotovili, da so delavci v hali opravljali vdrževalna dela. Zgorelo je cca. 150 kvadratnih metrov strehe po nestrokovni oceni pa je nastalo za 45.000 evrov materialne škode. Požar so pogasili gasilci JZ GB Maribor, PGD Maribor-mesto, Maribor-Pobrežje, Malečnik, Kamnica in Maribor-Studenci.

Policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Prometna nesreča z hudimi telesnimi poškodbami
Včeraj ob 14.30 uri je 20-letna voznica osebnega avtomobila vozila po lokalni cesti (Moškanjci - Muretinci - Borl), iz smeri Zagojičev proti Muretincem. Ko se je pripeljala v desnem dolgem blagem ovinku v bližino naselja Muretinci je dohitela 69-letno voznico kolesa, ter jo pričela prehitevati pri čemer pa ni imela primerne bočne razdalje, kar je imelo za posledico, da je z desnim bočnim delom osebnega avtomobila oplazila levi del krmila kolesa voznice kolesa. Kolesarka je pri tem padla in se hudo telesno poškodovala. Kolesarka je zdravniško pomoč iskala v SB Ptuj, kjer je bila po obravnavi odpuščena v domačo nego.

Policisti bodo zoper voznico osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Drugih odmevnejših dogodkov nismo obravnavali.

Robert Mesiček, mag.prav.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran