radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 292 klicev, od tega 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 9 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala in prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,
  • 16 prijav kršitev javnega reda in miru, 11 na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru.

policija splosniPolicisti policijske postaje Ormož so v jutranjih urah 17. 9. 2023 imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. Voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 1,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in odredili pridržanje. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Policisti postaje prometne policije Maribor so 16. 9. 2023 okrog 17. ure na območju Ormoža opravili ogled prometne nesreče III. kategorije. Ugotovili so, da je zaradi neprilagojene hitrosti padel voznik motornega kolesa in se pri tem hudo telesno poškodoval. Zoper voznika motornega kolesa bodo policisti izdali odločbo o prekršku.

Policisti policijske postaje Ormož so 16. 9. 2023 v jutranji urah obravnavali nesrečo pri delu. Pri nakladanju hlodovine je hlod padel iz klešč in hudo poškodoval delavca. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Maribor. Policisti so opravili ogled dogodka in bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Policisti policijske postaje Maribor I so 16. 9. 2023 okrog 11. ure opravili ogled kraja tatvine skuterja. V Mariboru na Glavnem trgu na prostoru za mopede je bil parkiran električni skuter znamke Rieju, bele barve. Neznani storilec je skuter odtujil. Lastnika je oškodoval za 4000 eurov. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so 16. 9. 2023 okrog 17. ure na železniški postaji Maribor imeli v postopku pet državljanov Rusije. Ugotovili so, da so tujci nezakonito vstopili na območje Republike Slovenije. V nadaljevanju so vsi tujci zaprosili za mednarodno zaščito in so bili prepeljani v azilni dom Logatec.

Miran Čagran
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran