radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 576 klicev, od tega 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 29 nanašalo na kriminaliteto, 32 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 10 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena plezalna oprema. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Trek. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 1700 evrov.

Delovna nesreča:
Včeraj, nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Grosuplja. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je kmetovalec v skednju iz traktorskega priključka razklada seno, ko se je traktor skupaj s priključkom premaknil in ga stisnil ob steno. Moškega so hudo poškodovanega s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 16.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v kateri sta bila udeležena kolesarja. Nesrečo je povzročil motorist, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznico osebnega vozila, ki se je ustavila zaradi gneče. V nesreči se je potnica na motorju lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure je v križišču Tacenske ceste in Vižmarske poti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in mopedist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo, saj ni mogel ustaviti za vozilom, ki se je pred njim ustavilo pred prehodom za pešce. Trčil je naprej v vozilo, nato zapeljal na pločnik in trčil še v voznika mopeda, ki je stal na pločniku. V nesreči se je voznik mopeda lažje poškodoval, zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 11. uri je v Stanežičah prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in trčil v voznico osebnega vozila, ki je pred semaforjem stala pri rdeči luči. V nesreči so se voznica in njeni trije sopotniki lažje poškodovali, zoper povzročitelja pa sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran