radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 229 primerih in na številko 113 prejeli skupno 680 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana in ena oseba lažje telesno poškodovana, tri prometne nesreče v katerih so bile štiri osebe lažje telesno poškodovane in 32 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome, deset tatvin, pet poškodovanj tuje stvari ter kaznivi dejanji mučenje živali. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 26-krat in pridržali eno osebo.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 116 nezakonitih prehodov državne meje.

15. 9. 2023:
V Luciji je neznani storilec vlomil v stanovanje v I. nadstropju. Stanovanje je pregledal, ukradel pa ni ničesar.

Policisti so bili obveščeni o poginu domače mačke v okolici Kopra. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Mučenje živali po III. odstavku 341. čl. KZ-1 so policisti opravili ogled kraja najdbe, kadaver pa je bil odpeljan na Veterinarsko fakulteto v Ljubljano, kjer bo opravljena raztelesba. Policisti PP Koper nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja.

V okolici Kopra je neznani storilec iz osebnega avtomobila znamke Peugeot 208 ukradel obe registrski tablici z oznakami KPIK-802. Vse, ki bi omenjeni reg. tablici kje opazili naprošamo, da pokličejo na tel. št. PP Koper (05) 611-67-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V Kopru so policisti ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali.

16.9.2023:
V okolici Kopra je neznani storilec vlomil v pomožni objekt in iz njega ukradel več kosov orodja. Storilec je bil s strani lastnikov pregnan, med begom pa je nekaj predmetov odvrgel in so bili vrnjeni lastniku. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Ilirski Bistrici je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal prostore, iz hiše pa ni ukradel ničesar.

Ob 9.30 uri so policisti posredovali v eni od trgovin z mešanim blagom v Kopru, kjer je 40-letni domačin v nahrbtnik spravil štiri pločevinke piva in se napotil proti izhodu trgovine. Moškega je ustavila zaposlena v trgovini in od njega zahtevala, da ji izroči pločevinke piva, katere si je predhodno spravil v nahrbtnik. Pri tem se je moški pričel nedostojno vesti do zaposlene, ter iz nahrbtnika vzel tri pločevinke piva in jih vrnil, eno od pločevink pa je vrgel ob tla, zaradi česar se je poškodovala. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve JRM, zoper njega pa bodo napisali še kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

V okolici Kopra je neznan moški pristopil do 86-letne ženske, kateri se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja. Moški je imel na glavi kapo, prav tako je nosil kirurško masko. Slednji je po pod pretvezo, da je potrebno izvest popravilo napeljave, oškodovanko zvabil za hišo. V tem času je drugi neznani storilec iz hiše ukradel več kosov zlatnine.
Ponovno opozarjamo vse občane, da ne nasedajo osebam, ki se predstavljajo kot izvajalci raznih telekomunikacijskih družb, še posebej, če se le ti niso v naprej najavili. Storilci v takih primerih izkoriščajo predvsem starejše osebe, ki so v danem trenutku same doma in jih tako tudi lažje prepričajo v to, da pustijo svod v hišo nezavarovan. V takem primeru svetujemo občanom, da imajo nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom, jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore, če pa puščajo dostop do notranjosti objekta brez nadzora, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

V Sečovljah je neznani storilec v zadnjem tednu iz njive ukradel neregistriran in nevozen traktor znamke Goldoni. Z dejanjem je 53-letnega lastnika iz Portoroža oškodoval za 8.000 eur. Vse, ki bi omenjeni traktor kje opazili naprošamo, da pokličejo na tel. št. PP Koper (05) 611-67-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Ob 15.54 je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila na kolesarski stezi (Parenzani) med Izolo in Strunjanom. Policisti so ugotovili, da je 54-letni drž. Avstrije z električnim kolesom vozil po kolesarski stezi iz smeri Izole proti Strunjanu. V levem ovinku se je srečal s 40-letno voznico el. kolesa doma iz okolice Izole, ki mu je pripeljala nasproti. Voznika sta se s krmili oplazila in padla po tleh, pri tem pa se je drž. Avstrije huje telesno poškodoval in je bil odpeljan v bolnico Izola. Prav tako je bila po prvih ugotovitvah lažje poškodovana 40-letnica, ki pa bo zdravniško pomoč iskala naknadno sama. Po zbranih vseh obvestilih, bodo policisti obveščali ODT v Kopru.

Po obvestilu občana, da iz Pirana proti Portorožu vozi voznica osebnega avtomobila, ki je verjetno pod vplivom alkohola. Na podlagi podatkov klicatelja je bila v Luciji ustavljena 45-letnica doma iz Kopra, kateri so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,73 mg/l alkohola. Voznici so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njo pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 22.42 uri so policisti posredovali v enem od lokalov v Kopru, kjer je javni red in mir kršil pijan 66-letni domačin. Slednji je k pretepu izzival 27-letnika doma iz okolice Kopra in mu pri tem razkazoval spolni organ. Ker je kljub posredovanju policistov s kršitvijo nadaljeval so policisti zoper njega odredili pridržanje. Za vse kršitve so mu izdali plačilni nalog po členih 6/1, 7/3 in 22/1 ZJRM-1.

17.9.2023:
V Kopru je neznani storilec s parkirišča pod mostom v bližini naslova Ulica 15. maja 8 ukradel avtodom znamke Fiat Ducato. 47-letni lastnik doma iz Kopra je vozilo našel poškodovano, puščeno na njivi v okolici Kopra. Policisti bodo zoper neznanega storilca napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Odvzem motornega vozila.

V Kopru je 41-letni domačin je v enem od bencinskih servisov ukradel 6 pločevink piva. Zaposleni v bencinskem servisu je pristopil do osumljenca in mu iz rok iztrgal pivo. Policisti so osumljenega zaslišali, zoper njega bodo napisali kazensko ovadbo.

V Kopru so policisti ustavili 50-letnega domačina. V postopku so ugotovili, da vozi kombinirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Kopru so policisti ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,73 mg/l alkohola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prav tako bo zoper njega napisan obdolžilni predlog.

Na regionalni cesti Kozina – Koper, pri odcepu za Kastelec so policisti ustavili 53-letnega drž. Slovenije, ki živi v Avstriji, kateri je z motornim kolesom na delu ceste, kjer je omejitev hitrosti vozil 149 km/h. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga z obdolžilnim predlogom privedli k sodniku za prekrške.

Policisti so na avtocesti ustavili 43-letnega drž. Srbije, kateri je na hitri cesti med Novo Gorico in Razdrtim, kjer je omejitev 110 km/h vozil s hitrostjo 163 km/h. Voznik je plačal globo po členu 46-8/4 ZPrCP.

Ob 19.38 uri se je med Valeto in Strunjanom pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 68-letni državljan Italije, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 48-letna ženska doma iz Ljubljane. Policisti so ugotovili, da je drž. Italije vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,83 mg/l alkohola. Povzročitelj je bil z obdolžilnim predlogom pripeljan na sodišče.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran