radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 122 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 42:

  • pet s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu, eden o tatvini in o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • trije o dogodkih, od tega eden o reševanju v gorah in eden o požaru.

policija splosniVlomi:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj do 10. ure obveščeni o vlomu v parkirani avtomobil. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost in si protipravno prilastil denar in dokumente. Dejanje je neznani storilec izvršil čez noč. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 23.35 obveščeni o vlomu v tovorno vozilo, ki je bilo parkirano na avtocestnem počivališču. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost in si protipravno prilastil denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 8. uro obveščeni o tatvini kolesa. Po podatkih s katerimi razpolagamo je lastnica imela kolo parkirano in zaklenjeno pred stanovanjskim blokom. Neznani storilec je tatvino izvršil čez noč. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva vlomi, tatvine:
Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. In ravno prve hitre in natančne informacije so ključne za uspešno izvedbo in prijetje storilcev, ki izvršujejo kazniva ravnanja.

Naši nasveti so vedno usmerjeni k občanom z namenom osveščanja o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše, poslovne prostore, vozila na parkiriščih, počivališčih itd., in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali podroben opis sumljive osebe, lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Do prihoda policistov naj ne premikajo predmetov, ne vstopajo v notranjost, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja

Vsem, ki bi opazili karkoli nenavadnega ali v primeru, da bi postali žrtev tatvine, vloma ali drugega kaznivega ravnanja svetujemo, naj nas takoj obvestijo na številko 113.

Nasveti o samozaščitnih ravnanjih pri parkiranju vozil na parkiriščih, počivališčih: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-na-avtocestnih-pocivaliscih-poskrbite-za-varnost-svojega-imetja, o vlomih v vozila: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomi-v-vozila in hiše: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/roparji-pri-vas-doma

Nasilje v družini:
Blejski policisti so včeraj okoli 10.15 obravnavali nasilje 27-letnega moškega nad izven zakonsko partnerico. Moškemu so zaradi nasilnih dejanj izrekli prepoved približevanja. Policisti o dejanjih moškega zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 14.40 obveščeni o prometni nesreči na Belci. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 42-letni voznik vozil iz smeri Kranjske Gore proti Jesenicam in zapeljal na nasprotno vozišče, kjer je z avtomobilom trčil v avtomobil druge voznice. Voznica je bila lahko telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so včeraj okoli 11. ure obravnavali prometno nesrečo na delavskem mostu z udeležbo treh avtomobilov. 22-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčil v pred seboj stoječi avtomobil drugega voznika. Zaradi sile trka je ta trčil še v avtomobil voznika pred njim. Policisti za 22-letnega voznika vodijo prekrškovni postopek.

Gore:
Policisti so bili včeraj okoli 14.50 obveščeni o dveh planincih, ki sta pri sestopu s Triglava, v bližini Vodnikovega doma, omagala in poti nista mogla več nadaljevati. Pomoč so jima nudili gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske enote. Planinca so s helikopterjem Slovenske policije prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Požar:
Tržiški policisti so bili danes okoli 6.25 obveščeni o tlenju v motorju parkiranega avtomobila. Gasilci so tleče dele pogasili. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do samovžiga. Policisti zbirajo obvestila in bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran