radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNesreča pri delu na Ajdovskem
Včeraj, 18. septembra ob 16.39, smo bili obveščeni o nesreči pri delu na območju naselja Predmeja (občina Ajdovščina), kjer se je pri opravljanju hišnih del z brusilko poškodoval občan (poškodba glave). Na kraju so poleg ajdovskih policistov posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina in gasilci GRC Ajdovščina, ki so poškodovanca oskrbeli vse do prihoda reševalcev NMP ZD Ajdovščina. Kasneje so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem lažje poškodovan voznik avtomobila
Danes, 19. septembra ob 6.03, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem in v kateri je bil lažje poškodovan voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je 26-letni voznik peljal iz Mosta na Soči proti Tolminu. V kraju imenovanem »Pod Ključem« je v levem ovinku zapeljal levo čez nasprotno smerno vozišče na kolesarsko stezo, kjer je vozilo dvignilo čez ograjo; vozilo je pristalo na strehi. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje poškodovan, zdravniško pomoč je iskal naknadno. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Rožni Dolini pri Novi Gorici udeleženi dve vozili
Včeraj, 18. septembra ob 18.56, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je včeraj okoli 18.30 neznana voznica osebnega vozila znamke Kia, italijanskih registrskih številk, trčila v drugo parkirano osebno vozilo. Nedolgo zatem pa se je neznana voznica s kraja odpeljala ne da bi oškodovancu nudila ustrezne podatke oz. o tem obvestila policijo. Ko bo pobegla voznica izsledena, bodo policisti PP Nova Gorica zoper njo uvedli prekrškovni postopek zaradi odgovornosti za storitev prekrška prometne zakonodaje.

Na Bovškem in ....
Včeraj, 18. septembra okoli 13. ure, so policisti PP Bovec v naselju Čezsoča (občina Bovec) ustavili in kontrolirali 57–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je slednji vozil s pretečenim vozniškim dovoljenjem, vozilo ni bil tehnično brezhibno (poškodovano vetrobransko steklo). Bovški policisti so vozilo skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (zaseg motornega vozilo, 23. člen ZPrCP) zasegli. Kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

...na Goriškem iz prometa izločili dva kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 18. septembra ob 12.25, so policisti v Solkanu ustavili in kontrolirali 21-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil mlajšemu vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu. Vveč o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran