radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 202 klica, med temi 88 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 18 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 2 vozili sta bili zaseženi voznikoma,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnem kraju.

policija splosniKaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi
V ponedeljek zvečer se je na območju Dolnje Počehove zgodila prometna nesreča z materialno škodo. 38-letni voznik je trčil v betonski rob vozišča in po trčenju zapustil kraj nesreče. Kmalu so ga izsledili policisti PP Šentilj. Moški med izvedbo policijskega postopka s policisti ni želel sodelovati, med postopkom je odrinil policista ter ga skušal tudi udariti, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je 38-letnik vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l alkohola). Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je moški vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper moškega sledi obdolžilni predlog zaradi različnih kršitev. Zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja bo zoper navedenega na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1.

Kolesar huje poškodovan
Obravnavamo prometno nesrečo III. kategorije, do katere je prišlo včeraj zvečer v Mariboru. Voznik kombiniranega vozila je odprl vrata vozila, ko je mimo pripeljal kolesar. Ta je vozilo skušal obvoziti, a mu to ni uspelo, zato je trčil in padel po tleh, pri tem pa se je huje poškodoval. Policisti so opravili ogled kraja, o nesreči pa še zbirajo obvestila.

Vlomljeno v stanovanjsko hišo
V okolici Laznice pri Mariboru je bilo v preteklih dneh vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je vlomil skozi okno, pregledal notranje prostore in odtujil gotovino ter zlatnino. Po nestrokovni oceni je z dejanjem lastnikom povzročil škodo v višini 4.000 eur.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran