radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 581 klicev, od tega 208 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 81 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Centru je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 700 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša 50 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Polhovem Gradcu v kateri sta bila udeležena avtobus in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del ob robu ceste parkiranega avtobusa. V nesreči se je kolesar huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 16. uro je na Ulici Jožeta Jame v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je izsilila prednost peški na prehodu za pešce. V nesreči se je peška lažje poškodovala, zoper voznico bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14.30 je na Vilharjevi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega vozila vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznika osebnega vozila, ki se je ustavil za kolono vozil. V nesreči se je drug voznik lažje poškodoval, zoper povzročitelja pa sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 10. uri je V Zideh (občina Lukovica) prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznik kombija. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je v predoru zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika kombija. Sopotnica v kombiju se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 16. uro je na Topniški ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do nesreče je prišlo, ko je motorist po levi strani prehiteval stoječo kolono, voznik osebnega vozila, pa je zapeljal levo iz kolone brez, da bi se prepričal ali lahko to varno stori. V trčenju sta se motorist in njegova sopotnica lažje poškodovala. Zoper oba voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Policisti so za Bežigradom obravnavali še padec voznika električnega skiroja in padec kolesarke. Na Viču pa je prav tako zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel voznik električnega skiroja. Vsi so nesrečo povzročili zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in se pri tem lažje poškodovali.
Lepo pozdravljeni.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran